Internationale superster Jennifer Lopez komt binnenkort met een nieuwe film. En daar hoort natuurlijk een soundtrack bij. Samen met Colombiaanse zanger Maluma, die ook in de film speelt, brengt ze ‘Marry Me’ uit. Een album dat van begin tot eind soundtrack schreeuwt. In de film staan popsterren Kat (J Lo) en Bastian (Maluma) op het punt met elkaar te trouwen. Vlak voor het ja-woord komt Kat erachter dat Bastian vreemdgaat en dus trouwt ze met een willekeurige man uit het publiek (Owen Wilson). Een echte romcom dus. En dat is ook te horen aan de soundtrack. Vrijwel het gehele verhaal wordt al verklapt. Maar dat is niet erg, dat hoort bij een goede soundtrack.

Grote muzikale sterren Jennifer Lopez en Maluma hebben de handen ineengeslagen en brengen als hun filmpersonages een volledig album uit. Een album waarin allerlei genres voorbijkomen. Zo heeft ‘1 en 1 Million’ reggaeton-invloeden en is ‘On My Way’ meer dance dan pop. Zoveel uiteenlopende stijlen zou niet hebben gewerkt op een studioalbum, maar op een soundtrack kan het prima.

Met twee artiesten die zowel Engels als Spaans zingen, is het geen verrassing dat er naast Engelstalige nummers ook een aantal Spaanstalige nummers tussen zitten. Op ‘Pa Ti’, ‘1 en 1 Million’ en ‘Segundo’ zijn zowel Lopez als Maluma in het Spaans te horen. Leuke afwisselingen tussen de Engelstalige nummers die het geheel niet verstoren.

De thema’s van dit album zijn liefde en trouwen, maar dat zal je niet verbazen. De titel is immers ‘Marry Me’. En zelfs het ‘Here Comes The Bride’ van Richard Wagner komt nog even voorbij. Er zijn dan tekstueel ook aardig wat zoetsappige teksten. Titelsong ‘Marry Me’, ‘After Love’ en ‘Love Of My Life’ zijn hier voorbeelden van. De nummers zijn zowel tekstueel als muzikaal zeker niet nieuw – er zijn al tig nummers met hetzelfde thema geschreven op dezelfde popmuziek -, maar de schrijvers hebben wel pakkende nummers weten te schrijven. Het refrein waarvan de simpele tekst “you are the love of the love of my life” al snel in je hoofd blijft zitten, is maar een enkel voorbeeld van de aanstekelijke popnummers op ‘Marry Me’.

Voor “Jenny from the block” opent ‘Marry Me’ een nieuw hoofdstuk in haar muzikale carrière. Het is het eerste soundtrackalbum dat de zangeres uitbrengt. En dat werd hoog tijd. Haar carrières in zowel de muziek als filmindustrie zijn groot. Deze twee combineren is misschien vooral een marketing truc om met het ene product het andere te promoten. Dat is prima. Ze is ook bij lange na niet de enige die deze truc toepast. Het lijkt vooralsnog niet zo’n succesvol album te worden als haar eerste albums ‘On the 6’ en ‘J.Lo’, maar wat niet is kan nog komen. De nummers zijn catchy genoeg en met de hulp van Spaanstalige superster Maluma kunnen er nog verrassingen plaatsvinden. Als soundtrack bij een film is het in ieder geval een goed gelukt album. Nu nog afwachten of de film zelf het ook waard is. (7/10) (Sony Music Latin)

Deel: