Zojuist is bekend geworden dat de Amerikaanse zanger Meat Loaf donderdagavond (Amerikaanse tijd) is overleden met zijn vrouw Deborah aan zijn zijde. Dochters Pearl en Amanda en goede vrienden zijn de afgelopen 24 uur bij hem geweest. Meat Loaf werd op 27 september 1947 geboren in Dallas en werd vooral bekend door zijn hit ‘Paradise by the Dashboard Light’, uit 1978.

Zijn carrière omvatte 6 decennia waarin hij wereldwijd meer dan 100 miljoen albums verkocht en schitterde in meer dan 65 films, waaronder ‘Fight Club’, ‘Focus’, ‘Rocky Horror Picture Show’ en ‘Wayne’s World’. ‘Bat Out of Hell’ uit 1977 blijft met meer dan 43 miljoen verkochte exemplaren een van de 10 best verkochte albums aller tijden en zijn ‘Paradise by the Dashboard life’ is legendarisch nummer dat tot aan het einde der tijden zal worden gedraaid en de eerste plaatse in hitlijsten over de hele wereld behaalde. Het nummer is één van de meest gedraaide nummers op bruiloften en karaoke-avonden en beschrijft het liefdesspel in de vorm van een honkbalwedstrijd.

Meat Loaf was de frontman van de Wagneriaanse rock, door zijn tekstschrijver Jim Steinman ooit bedacht. De stijl werd later overgenomen door artiesten als Bonnie Tyler, Trans-Siberian Orchestra, King Crimson en Evanescence. In 2013 trad Meat Loaf met zijn theatrale stijl nog op in de IJsselhallen in Zwolle, in België was hij voor het laatst te zien in 2001, tijdens zijn 16 concerten bij de Night of the Proms, waarmee hij ook 11 keer in Ahoy optrad. Zijn laatste volledige concert was op 2 juli 2016 in Moose Jaw in Canada. Zin laatste optreden was op 25 september afgelopen jaar, tijdens de Huckabee’s TV show.

De optredens van Meat Loaf waren vaak doorspekt van het nodige theatrale. Zijn hit ‘Paradise by the Dashboard Life’, dat hij oorspronkelijk samen met Ellen Foley bracht, was altijd een hoogtepunt, dat met regelmaat werd opgerekt tot versies die meer dan een half uur duurden. Daarnaast had hij hits als ‘I’d Do Anything for Love (But I Won’t Do That)’, ‘You Took the Words Right Out of My Mouth (Hot Summer Night)’ en ‘It’s All Coming Back to Me Now’.

De oorzaak van zijn overlijden is niet bekend gemaakt. Meat Loaf is 74 jaar geworden.

Deel: