Hans Theessink & Big Daddy Wilson, beiden zijn expats, beiden door de liefde voor een vrouw elders terechtgekomen en beiden delen de liefde voor de blues. De Nederlander Hans Theessink kwam door de liefde terecht in Oostenrijk en de Amerikaan Big Daddy Wilson bleef om dezelfde reden in Duitsland hangen. In het verleden hebben de heren al vaker samengewerkt en het podium gedeeld. Nu is besloten samen een album te gaan opnemen, dat onlangs is verschenen onder de titel ‘Pay Day’.

En het resultaat van deze samenwerking mag naam hebben. Het album is alleen door beide heren ingespeeld. Slecht bij een nummer verzorgt Wilsons vrouw Helga de achtergrondzang. Het is een zeer relaxed album geworden met fraaie begeleiding op gitaar, banjo, mandoline en percussie. De twee hebben zeer mooie donkere stemmen, waarvan die van Theessink iets rauwer is en die van Wilson wat soulvoller. Het vult elkaar mooi aan. Op ‘Pay Day’ staan zestien nummers, waarvan elk er zes hebben geschreven.

Dit twaalftal is aangevuld met vier covers. Die zijn van Blind Willie Johnson, Skip James, Washington Philips en Mississippi John Hurt. Van laatstgenoemde is het titelnummer ‘Pay Day’. Nummers die ik verder het vermelden waard vind zijn ‘Vintage Red Wine’ en ‘Train’, beiden van Theessink, en ‘I Got Plenty’ en ‘Ballerina’ van Wilson. Kortom, een heerlijke samenwerking en een prachtig bluesalbum. Grote klasse. (8/10) (Blue Groove)

Deel: