Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

In de kadans die al jaren onveranderd lijkt te zijn rijdt het treinstel van de NMBS al jaren trouw heen en weer over het traject tussen Blankenberge en Genk. Elke ochtend weer staat Sofie trouw, vijf minuten voor aankomst van het treinstel klaar op station Brugge. Over de linkerschouder draagt ze trots haar MCM tas, in leer, cognac kleur, die ze van haar Jef cadeau mocht krijgen voor haar 23ste verjaardag, net een week geleden. In haar rechterhand, even vertrouwd een kartonnen bekertje met schotse ruit opdruk van de kiosk op het perron. Een dubbele cappuccino. Vaste prik, Sofie heeft die opkikker elke ochtend even nodig, want een echt ochtendmens is ze niet. Elke dag weer is het een drama om toch weer op tijd op het juiste perron te staan.

Elke dag ziet Sofie steeds weer dezelfde mensen die om haar heen staan op het perron. De man met de lange gabardine jas en de krant onder zijn arm. De twee jonge meisjes op weg naar school die met hun ogen aan het scherm van hun smartphone vastgelijmd lijken te zitten. De oudere mevrouw die haar mondkapje steeds onder haar neus draagt en de jongeman die steeds naast haar staat en eigenlijk veel aantrekkelijker is dan haar eigen Jef.

De reis die ze zo elke werkdag maakt naar Leuven, waar ze een prettige werkplek heeft mogen vinden als junior accountant is inmiddels een sleur geworden. De moeder van Sofie zegt haar elke weekend weer, als ze op bezoek komt, hoe gelukkig ze moet zijn met haar baan en dat ze wellicht snel een eigen woning kunnen gaan kopen. Het gaat Sofie voor de wind. Ze zou haar geluk niet op moeten kunnen.

Toch is er ook vandaag weer maar een ding dat haar ervan weerhoudt een drastisch besluit te nemen. Weg bij Jef en zich in de armen werpen van de aantrekkelijke jongeman naast haar, haar baan opzeggen en naar Gambia gaan voor een sexvakantie, of haar moeder eens goed de waarheid vertellen over hoe ze haar leven heeft vergooit voor idealen die niet verder reiken dan het bezit van een verzameling bakstenen, die ze nooit afbetaald zal krijgen.

Sofie voelt de zenuwtrek rond haar oog weer opspelen. Ze moet rustig worden. Sofie pairt haar bluetooth oordoppen met de smartphone die ze maandelijks via haar veel te dure abonnement afbetaald. De Spotify Maxazine België Playlist is haar geheime rustplek geworden. Elke week weer de lekkerste nieuwe muziek. Een ontdekkingsreis die haar elke keer weer tot rust brengt en vrolijk maakt. Het volume iets omhoog, zodat ze de geluiden van buiten niet meer kan horen.

Deze week met nieuwe muziek van onder anderen Lukx, Hands in Motion, WIlly Organ, Pierre de Maere, Roscoe en nog veel meer. De trein opent haar deuren en Sofie stapt in.

Deel: