Nog een paar weken te gaan en dan brengt Eddie Vedder zijn langverwachte album ‘Earthling’ uit. Daarvan is ook de vandaag verschenen single ‘Brother The Cloud’ afkomstig. Langverwacht, omdat er maar liefst elf jaar tussen dit album en zijn voorgaande solo-release ‘Ukelele Songs’ zat. Niet dat de gelauwerde zanger sindsdien heeft stilgezeten, want met zijn band Pearl Jam oogstte hij in de tussentijd nog vele successen.

Voor het album, dat op 11 februari uitkomt en waarvan eerder al de singles ‘Long Way’ en ‘The Haves’ werden uitgebracht, vormt hij The Earthlings, een gelegenheidscollectief met een aantal andere klinkende namen uit de muziek. De band bestaat uit drummer Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) en gitarist Josh Klinghoffer (voorheen RHCP), bassist Chris Chaney, zanger en gitarist Glenn Hansard en producer / singer-songwriter Andrew Watt. Laatstgenoemde nam ook de productie van het album voor zijn rekening.

Amerika heeft vorig jaar al kennis kunnen maken met de band en kan vanaf februari rekenen op een korte tournee, waarna alle leden weer elk hun eigen weg gaan. Voor Vedder staat twee weken na het laatste optreden van The Earthlings een bezoek aan Nederland op het programma, waar hij met Pearl Jam terugkeert op zijn geliefde Pinkpop festival.

Deel: