De Britse singer-songwriter Ella Henderson heeft haar nieuwe single ‘Brave’ uitgebracht. Het nummer zal terug te vinden zijn op haar tweede studio album ‘Everything I Didn’t Say’, dat op 11 maart uitkomt. Het is een krachtig nummer over het doorbreken van het stigma rondom het vragen van hulp en het accepteren van iemands’ steun. Het nummer is geschreven door Ella, samen met Jennifer Decilveo (Miley Cyrus, Demi Lovato, MARINA) en producer Jordan Riley (Mabel, RAY BLK, Sigrid).

Ella Henderson behaalde in 2012 de finale van het Britse tv-programma X Factor, waar ze door grote namen als Adele, Lily Allen, Cher en Simon Cowell als een van de meest getalenteerde zangeressen ooit in het programma geprezen werd. Haar debuutsingle ‘Ghost’ bereikte in 2014 direct de nummer één positie in de Britse charts en kort daarna volgde haar debuutalbum ‘Chapter One’. De 25-jarige artiest heeft inmiddels meer dan een miljard streams op haar naam staan. Afgelopen jaar bracht ze het nummer ‘Hurricane’ uit samen met Ofenbach.

“I’m so excited to finally share the news that my second album ‘Everything I Didn’t Say’ is coming in March! I know it’s been a long time coming but I wanted to take the time to really follow my heart and vision, to create something that fully represented me, who I am today and what I stand for. I am so ready to finally share this body of work! It’s all here… the good, the bad, the ugly! This record means absolutely everything to me.” – Ella Henderson

Het langverwachte tweede album, ‘Everything I Didn’t Say’, dat Ella nu ook aankondigd heeft, weerspiegelt een dagboek bestaande uit 16 nummers. Één van die nummers is ‘Let’s Go Home Together’ – een samenwerking met Tom Grennan, die meer dan 130 miljoen streams behaalde. In mei en juni zal Ella in het voorprogramma van The Script spelen tijdens de tours van de band in Ierland, Groot-Brittanië en Europa.

Samen met de single is vandaag ook een bijbehorende videoclip verschenen – geregisseerd door Plum Stupple-Harris – waarin de aangrijpende teksten het verhaal begeleiden van een alleenstaande moeder die worstelt met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Deel: