Wat is het toch heerlijk dat je met je mobiel overal naar je favoriete muziek kan luisteren. In de sportschool, tijdens de pauze, in de trein, tijdens de afwas; het is heerlijk. Hiervoor heb je natuurlijk altijd de beste telefoon accessoires bij de hand om helemaal op te kunnen gaan in dat ene nummer of de muziek van je favoriete band. Wat heb je minstens nodig om naar muziek te luisteren met je mobiele telefoon?

Goede smartphone

Om te beginnen geniet je het meest van muziek met een goede smartphone. De nieuwste toestellen, waaronder de laatste Samsung en iPhone, zijn voorzien van de beste techniek om volop te genieten van muziek. De snellere processors bieden je de beste kwaliteit in muziek. Bovendien wordt muziek streamen via 4G en 5G een stuk eenvoudiger, zodat je geen vertragingen of ruis ervaart tijdens het luisteren.

Kwalitatieve telefoon accessoires

Om op en top van muziek te genieten, is investeren in een hoofdtelefoon een echte aanrader. Er zijn verschillende hoofdtelefoons op de markt die je de beste luisterervaring geven, zowel draadloos als met draad. Draadloze oortjes of koptelefoons zijn heel fijn. Ze geven je veel meer bewegingsvrijheid en je kan je mobiel gerust in je jaszak of tas laten zitten. Draadloze hoofdtelefoons werken via de Bluetooth verbinding met je mobiele telefoon. Wil je wisselen naar een ander apparaat dan moet je de oortjes opnieuw verbinden. Dat kan een nadeel zijn. Een koptelefoon met draad heeft dat niet. Bovendien kan de kabel de muziek nog beter doorgeven. Kies wat jij prettig vindt, want dat is bij muziek luisteren natuurlijk het meest belangrijk. Koop daarnaast officiële telefoon accessoires die bij jouw type mobiele telefoon passen. Stel je hebt een iPhone 12, kies dan altijd voor iPhone 12 accessoires. Deze sluiten namelijk het beste aan op je telefoon. Of je nu een oplader nodig hebt of airpods; ze zijn voor elkaar gemaakt.

Onderweg opladen

Muziek streamen kost veel van je accu, vooral als je het (bijna) de hele dag doet. Schaf daarom een powerbank aan, zodat je onderweg je mobiel draadloos kan opladen. Gebruik je airpods? Laad deze dan ook tussentijds goed op in het eigen opbergdoosje. Zodra je dan weer in de bus of trein stapt, weet je zeker dat je de hele reis geniet van muziek. Zorg er tevens voor dat je een oplader in je tas hebt, zodat je thuis of op het werk gewoon je powerbank, mobiel of draadloze oortjes kan opladen. Powerbanks zijn er in allerlei uitvoeringen, je kan ze zelfs helemaal zelf ontwerpen.

Muziek apps

Je kan je mobiele telefoon natuurlijk vullen met gedownloade muziek en je favoriete albums, maar zelfs de beste smartphones hebben geen oneindige opslagruimte – zelfs niet met een uitbreiding van een memory card. Daarom zijn er gelukkig verschillende apps waarmee je muziek luistert te vinden. Heb je een favoriete radiozender? Bijna ieder station heeft zijn eigen app; van Radio 538 tot NPO 1. Deze apps bieden naast live naar de uitzending te kunnen luisteren, verschillende extra’s. Denk hierbij aan het laatste muzieknieuws, een directe link naar de studio om een berichtje te sturen en verschillende spelletjes.

Muziek streamen

Wil je gewoon je favoriete muziek binnen handbereik? Kies dan voor een muziek streamingdienst. Deze apps bieden je de mogelijkheid om uit een database je eigen afspeellijsten samen te stellen. Spotify is hier zeker de bekendste van. Veel televisieprogramma’s (zoals je favoriete series) die gebruik maken van muziek hebben zelfs eigen Spotify lijstjes om naar te luisteren. Bij Spotify kun je bovendien kiezen of je hier gratis naar luistert of een abonnement neemt zonder advertenties. Er zijn verschillende abonnementsvormen om uit te kiezen. Heb je een iPhone? Installeer dan Apple Music en iTunes. In iTunes verschijnen dan vanzelf alle aankopen die je eerder hebt gedaan in de Store, zodat je onderweg altijd je favoriete nummers bij de hand hebt en diverse afspeellijsten kan maken. Apple Music werkt eigenlijk net als Spotify en er zijn verschillende abonnementen om uit te kiezen.

De beste keuze

Wat de beste mobiele telefoon, streamingdienst voor muziek en de fijnste telefoon accessoires zijn voor jou, is natuurlijk heel persoonlijk. We kunnen je aanraden om vooral goed te testen wat bij je past. Bijvoorbeeld door in de winkel te vragen of je naar muziek kan luisteren op de nieuwste iPhone of Samsung mobiel. Dit kan natuurlijk ook zonder koptelefoon. En schaf altijd telefoon accessoires aan die passen bij het type mobieltje, zodat je altijd de beste prestatie uit je smartphone haalt.

Deel: