In zijn biografie omschrijft Timber zich als veteraan, als laatbloeier. Na vele jaren muziek te hebben gemaakt verscheen zijn eerste album, ‘Book Of Life’, in 2010, in 2017 jaar later gevolgd door ‘Clouds’. Live treedt hij bijna altijd alleen op, en af en toe met een kleine band.

Onlangs is een EP verschenen met de titel ‘It Could Have Been Me’. Op deze EP staan vijf zelfgeschreven nummers. Deze zijn eind 2019 en begin 2020 opgenomen in de Sound Vision Studio in Arnhem van George Konings, die ook de producer was en gitaar speelt op het album. Gesteund wordt Timber door Pieter-Jan van Helvoort (cajon), Donald van der Goes (contrabas), Andrew Manusama (dobro), Johannes Dopmeijer en Johan Kruizinga (achtergrondzang) en de al genoemde George Konings (gitaar).

De instrumenten zijn in een keer opgenomen, wat de puurheid absoluut ten goede komt. De nummers zijn intiem en puur en zowel muzikaal als tekstueel zeker het beluisteren waard. Timber noemt als invloeden o.m. de Beatles, James Taylor, The Eagles, Lennon, Richard Thompson en dat is goed te horen zonder dat hij een kopie wordt van deze muzikanten. Daarvoor is het te goed en is zijn eigen inbreng meer dan voldoende. Bijzondere vermelding verdienen m.i. ‘In The Garden’ met fraaie dobro begeleiding en het titelnummer ‘It Could Have Been Me’, waarmee de EP wordt afgesloten. Een prima plaat en een artiest die een groter publiek verdient. (8/10) (eigen beheer)

Deel: