Zoals ieder jaar heeft de Maxazine redactie weer een heerlijke playlist gemaakt om lekker mee door te feestdagen heen te komen. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft ook dit jaar weer een enorme lijst samengesteld van de meest commerciële, bijzondere, aparte en vreemde kerstnummers van het jaar. Dan hoeven jullie dat ook dit jaar weer allemaal niet zelf te doen!

Ook in 2021 werd Maxazine weer gemaakt door mensen met een enorm grote liefde voor muziek. Of het nu gaat om R&B, metal, dance, EDM, progrock, Nederlandstalige muziek, jazz, blues, wereldmuziek, minimal, pop, klassiek, house, deep-trance, rock, hiphop, free jazz of triphop, ergens tussen de meer dan 50 recensenten en evenzoveel fotografen die voor Maxazine schrijven en fotograferen, zit er altijd wel een die de mooiste muziek weet te vinden, om erover te schrijven en er de mooiste beelden bij te maken.

In 2021 schreven we samen meer dan 3500 artikelen over muziek. We maakten, ondanks de corona-luwte bijna 70 interviews. We interviewden opwindende nieuwe en opkomende artiesten zoals bijvoorbeeld Madoux, The Haunted Youth, en Wies, maar ook grote sterren als Toto, Nick Cave, Madness, Dream Theater, Marillion, UB40, Salvador Sobral, Morcheeba en veel meer. We maakten honderden albumrecensies. Ondanks de steeds terugkerende sluiting van de concertzalen maakten we toch nog 75 verslagen van live optredens in Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Finland en Duitsland.

2021 werd ook het jaar waarin we met Maxazine verder definitief internationaal onze vleugels uit hebben geslagen. Inmiddels zijn er naar st Nederland en België ook Maxazine sites in Duitsland, Spanje, Frankrijk, Groot Brittannië en zelfs in Senegal. Dat alles bleef niet onopgemerkt. Inmiddels halen meer dan 3.250.000 lezers hun portie muziek lectuur op een van onze sites.

En vooral het feit dat jullie, onze bezoekers ons in steeds grotere aantallen weten te vinden maakt ons blij. Muziek is een medium dat mensen samenbrengt. Het simpele feit dat wij voor jullie mogen schrijven, recenseren, fotograferen, prijsvragen bedenken, playlists maken, en interviewen, is onze grootste beloning. We hopen het nog heel lang te blijven doen. Bedankt, jullie allemaal. Zonder lezers en bezoekers geen Maxazine!

We wensen jullie allemaal hele fijne, warme feestdagen vol liefde met en voor elkaar en natuurlijk met de mooiste muziek. Dat laatste zit wel weer snor. Je kan gewoon de playlist weer aanzetten!

Deel: