De leukste dierenliedjes voor de leukste kindertjes. Een liedje schrijven is iets wat in principe iedereen kan, maar een echt goed dierenliedje schrijven, is nog niet zo gemakkelijk. Het produceren van een liedje klinkt misschien gemakkelijk, maar er komt stiekem toch meer bij kijken dan je denkt. Het produceren van een melodie, zoals een melodie met een gitaar of toch een melodie met een piano. Naast de instrumenten is de tekst natuurlijk het belangrijkste. Het schrijven van een dierenliedje gaat natuurlijk over dieren en belangrijk is om hierbij een specifiek dier of een specifieke soort uit te kiezen. Dierenliedjes zijn vaak digitaal te verkrijgen of koop je liever toch een boekje? Kijk dan eens bij Pets Place in België.

Top 10 van dierenliedjes

Dierenliedjes doen het vaak goed bij kinderen. Ouders kunnen de liedjes samen met hun kinderen zingen en dit is goed voor beiden. Kinderen leren hierdoor op een speelse manier de taal te begrijpen en breiden hun vocabulaire uit. De volgende 10 nummers stonden de afgelopen tijd in de top 10 van de dierenliedjes. Op nummer 1: In een groen knollenland, nummer 2: Papegaaitje leef je nog, nummer 3: Daar heb je Maya de Bij, nummer 4: Een koetje en een kalfje, nummer 5: Ik zag twee beren, nummer 6: Hop, Hop, Hop, Paardje in galop, nummer 7: Hansje Pansje kevertje, nummer 8: Wij kikkertjes, nummer 9: Daar zat een aapje op een stokje, en als laatste nummer 10: Schaapje, schaapje, heb je witte wol? Deze liedjes zijn dit jaar het meeste afgespeeld door de jonge kinderen en hun ouders. De nummers maken op een slimme manier gebruik van dieren om zo jonge kinderen de taal beter te laten te begrijpen.

Een kinderliedje maken

Een kinderliedje maken, begint bij het bedenken over welk dier het liedje moet gaan. De titel van het nummer wordt vaak gebruikt als “hook” voor het liedje. Een hook is de titel die ook meerdere malen terug komt in het liedje. Het is belangrijk om met verschillende ideeën te spelen en zo te ontdekken welke titel goed aanslaat.

Ben jij op zoek naar leuke kinderliedjes? Kijk dan eens bij je lokale Pets Place Nederland! Je zult naast het aanbod voor verzorging en voeding voor je huisdieren ook dierenliedjes gerelateerde artikelen vinden. Misschien raak je door dit artikel wel geïnspireerd om zelf een kinderliedje te schrijven? Begin dan met het bedenken van een titel en zorg voor een goede hook!

Deel: