Het trio Stash weet met hun eerste album ‘Walk The Walk’ meteen de aandacht op zich gevestigd te krijgen. Niet zo verwonderlijk, want de heren zijn door de wol geverfde muzikanten, die hun sporen al vele jaren hebben verdiend.

Om te beginnen is daar Ted Russell Kamp (zang, bas, akoestische gitaar, banjo, orgel, trompet en trombone), die begin van dit jaar nog een eigen album heeft uitgebracht. Dan hebben Rich McCulley (gitaren, baritone gitaar, dobro, mandolin en toetsen), die met allerlei grote bands heeft gewerkt en ook solowerk heeft uitgebracht. En als laatste Joey Peters (drums, percussie en toetsen), die ook een gevraagd producent, geluidstechnicus en componist is.

‘Walk The Walk’ bevat dertien zelfgeschreven nummers, die variëren van rock, country tot blues en rock ’n roll en alles wat er omheen hangt. Het wordt ook wel ‘roots’-muziek genoemd. En van begin tot eind is het genieten. Dertien goed geschreven en uitgevoerde nummers, over het algemeen uptempo en swingend. Behalve muzikaal blijft dat de heren ook nog wat te vertellen hebben.

Luister maar naar ‘Smoke And Mirrors’, waar politici een veeg uit de pan krijgen of ‘Ain’t That Kind Of Man’, dat vertelt over armoe en uitzichtloosheid en het nemen van de verkeerde beslissingen. Ook de liefde wordt bezongen in nummers als ‘You’re The One’ en ‘Into The Sunset’. Andere nummers die een speciale vermelding verdienen zijn ‘Sweet Salvation Of The Dawn’ en ‘One Step Ahead Of The Law’. ‘Walk The Walk’ is een zeer sterk album geworden. Absolute topklasse. (8/10) (PoMo Records).

Deel: