De Australische psychrockband King Gizzard & The Lizard Wizard kondigt vandaag het remix album ‘Butterfly 3001’ aan, dat voortborduurt op het in augustus verschenen studioalbum ‘Butterfly 3000’. De eerste twee singles ‘Neu Butterfly (Peaches remix)’ en ‘Shanghai (The Scientist dub)’ zijn nu te beluisteren. ‘Butterfly 3001’ verschijnt digitaal en als 2LP op 21 januari 2022.

Van de in totaal 21 tracks zijn er 5 nummers enkel digitaal beschikbaar. Op het remix album zijn bijdragen van uiteenlopende producers terug te vinden, waaronder Donato Dozzy, Peaking Lights, Yu Su, DāM-FunK en Hieroglyphic Being.

Bandlid en gitarist Joey Walker: “We’ve put off doing a remix album for a long time. Maybe it was conscious, maybe it wasn’t. But it’s happening now. That’s not to say that ‘Butterfly 3000’ makes the most sense to remix. It might seem like the obvious one, but it’s not. Yes it’s electronic. But so is a fridge. Have you tried to dance to ‘Butterfly’? It’s hard. It ties your shoelaces together. It’s duplicitous in its simplicity. But ‘Butterfly 3001’ expands on this. It also deviates and obliterates. We’re honoured to have such esteemed people go to work on these songs. We hope you love this album as much as we do. See you in DA CLUB!!!”

Het achttiende studioalbum van de band, waar het nieuwe remix album op is gebaseerd, was een gewaagde sprong in het onbekende: een aaneenschakeling van nummers die werden gecomponeerd op modulaire synthesizers, waarna het fundament werd omgevormd tot verleidelijke droompop. King Gizzard & The Lizard Wizard toert vanaf maart 2022 door Europa, Zuid-Amerika en Noord-Amerika. In Europa zal de band o.a. op het podium van Primvera Sound staan.

Tracklist

01. Black Hot Soup (DJ Shadow “My Own Reality” Re-Write)
02. Shanghai (The Scientist Dub)
03. Shanghai (Deaton Chris Anthony Remix)
04. Dreams (Yu Su Instrumental Mix)
05. Blue Morpho (Donato Dozzy Remix)
06. Blue Morpho (VRIL Remix)
07. Blue Morpho (Ciel’s Fluttering Dub)
08. Blue Morpho (ZANDOLI II remix)
09. Catching Smoke (DāM-FunK Instrumental Re-Freak)
10. Ya Love (Flaming Lips’ Fascinating Haircut Re-Do)
11. Ya Love (Geneva Jacuzzi Remix)
12. Ya Love (Héctor Oaks playing w/ Fire Mix)
13. 2.02 Killer Year (Bullant’s Fuck Mike Love Remix)
14. Yours (Fred P Journey Mix)
15. Butterfly 3000 (Terry Tracksuit Remix)
16. Neu Butterfly 3000 (Peaches Remix)
17. Catching Smoke (4am Wack Rmx by Hieroglyphic Being)*
18. Blue Morpho (Mall Grab Remix) *
19. Dreams (Peaking Lights Trancedellic Macrodosing Mix) *
20. Interior People (Confidence Man Remix) *
21. Catching Smoke (Kaitlyn Aurelia Smith Remix) *

* = digital release only

Deel: