Op vrijdag 27 mei breidt Dauwpop uit met een dag extra. Een hele dag festival erbij dus in Hellendoorn met een schitterende headliner: de wereldberoemde band Editors is geboekt als hoofdact van de dag en sluit de dag af. Op donderdag 26 mei 2022 vindt Dauwpop weer traditiegetrouw plaats op Hemelvaartsdag.

De organisatie is apetrots op de hoofdact. Rob Telgenkamp, directeur van Dauwpop: ‘Editors is een band die al jaren aan de top meedraait, grote zalen en clubs uitverkoopt en op alle beroemde festivals staat. Nou draaien wij ook al wel een tijd mee maar de kans om deze band te boeken komt niet elk jaar voorbij. Nu dus wel, een dag na de originele datum van Dauwpop. Dat willen we niet laten voorbij gaan en we zijn ook wel toe aan een dag extra vermaak na zoveel gemiste edities. Dus hebben we snel de knoop doorgehakt en gaan we vol voor een extra dag Dauwpop op de vrijdag.”

Sinds hun debuutplaat ‘The Back Room’ uit 2005 zijn ze niet meer weg te denken uit ons muzikale landschap. Editors is dan één van de eerste bands die weer teruggrijpt op het postpunk geluid van begin jaren 80, maar ontwikkelt zich al snel met een breder rockgeluid dat letterlijk miljoenen fans over de hele wereld in vervoering brengt.

IJzersterke nummers als ‘Papillon’, ‘Smokers Outside The Hospital Doors’, ‘Munich’, ‘A Ton Of Love en Ocean Of Night’ worden op alle festivalweides met gejuich ontvangen en dat zal op 27 mei op Dauwpop in Hellendoorn niet anders zijn.

Deel: