‘Dance On My Body’, de nieuwe single van Victor Maxwell is nu uit. Het nummer ‘Dance On My Body’ heeft de schoonheid en kracht van Moeder Natuur, groene bossen, weelderige oceanen en een lichtgevende nachtelijke hemel als onderwerp. Het onderstreept ook dat iedereen zijn best moet doen (inclusief de overheid) om de aarde schoon te houden.

Muziek is volgens Victor Maxwell een reis, die meestal de vorm van een verhaal heeft. Een deel van de artistieke reis van Victor was die van muziekliefhebber tot het schrijven van poëzie, korte verhalen en vervolgens het worden van muzikant. Schrijven was voor hem een manier om te ontsnappen, om in gedachten op te gaan en die gedachten in fysieke vorm om te zetten. Liederen van liefde, liederen van verlies, van pijn en tragedie, verweven tot een tapijt van geluiden en emotie.

Er zijn veel grote muzikale invloeden van artiesten die Victor bewondert. Artiesten als Michael Jackson, Prince, Aretha Franklin, Bjork en James Morrison. Die inspiratie slaat op verschillende momenten toe. Victor droomt liedjes in zijn slaap, in coupletten, refreinen en melodieën.

Zo kwam Victor dus op ‘Dance On My Body’, een ode aan het milieu. Of het nu gaat om het verminderen van plastic en afval in de oceanen, of het vragen van gemeenten om technologie te gebruiken om waterafval dat in rivieren en zeeën wordt gedumpt op te schonen. De single, die afkomstig is van zijn album ‘Liberation’, dat deze maand uit is gekomen, is nu uit.

Deel: