Single By Sunday is opgericht in 2015 en noemt blink-182, The 1975 en My Chemical Romance als invloeden. Het viertal staat bekend om hun gekleurde haar als handelsmerk en combineert hun rauwe gitaren en energieke liveshows met een duizendjarige onbezonnenheid, terwijl ze een deel van de originele pop/punk-attitudes uit het midden van de jaren 80 behouden hebben. Hun stijl van melodieuze Pop Rock stelt hen in staat hun passie te omarmen en te mixen met andere muziekstijlen en genres, zoals synthpop, dance en zelfs disco uit de jaren 80.

De band, die naast Ladds bestaat uit leadgitarist Jonny Eakins, bassist Jack Black en drummer Simon Drummond opende eerder al de prestigieuze Scottish Music Awards en is met hun single ‘Say That You Love Me’ te horen in de Amazon-film ‘The Never List’. Met fans als Steven Adler (Guns ‘n’ Roses) en Kevin Jonas Sr. (The Jonas Brothers) moet het wel goed komen met de mannen.

Hun nieuwe single ‘Cold’ is nu uit en werd geschreven kort na het overlijden van zanger en gitarist Josh Ladds’ grootmoeder, met wie hij erg close was. Het nummer gaat over een van de vele geweldige herinneringen die zijn grootmoeder aan Josh vertelde, over ontmoetingen tussen haar en zijn grootvader. ‘Cold’ is daarmee feitelijk een zeer herkenbaar nummer met een verhaal dat door velen wordt herkend.

Deel: