H MY! Festival kiest Rotterdam als nieuwe thuisbasis en brengt op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2022 internationale artiesten Lil Baby en Lil Durk naar De Kuip (Stadion Feijenoord). Naast de verhuizing van Amsterdam naar Rotterdam wordt er een extra festivaldag toegevoegd. Hierdoor is er plek voor maar liefst 80.000 festivalgangers verdeeld over twee dagen.

Amerikaanse hiphop heavy weights Lil Baby en Lil Durk behoren tot de meest populaire rappers van het moment. Sinds Baby’s debuutalbum ‘Harder Than Ever’ uit 2018 heeft hij verschillende Grammy-nominaties mogen ontvangen, belandde zijn vervolgalbum ‘My Turn’ op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard 200 en werd hij in 2020 uitgeroepen tot ‘Artist of the Year’ door Apple Music. Daarnaast behoort hij tot de top 10 meest gestreamde rap artiesten wereldwijd. Samen met Lil Durk bracht hij afgelopen jaar het album ‘The Voice of the Heroes’ uit. Dit resulteerde opnieuw in een nummer 1-positie in de Billboard 200. Lil Durk, oprichter van het geroemde collectief en muzieklabel ‘Only the Family’, werd bekend bij het grote publiek door zijn featuring op Drake’s ‘Laugh Now Cry Later’, waar hij tevens een Grammy-nominatie voor ontving.

Rotterdam perfecte match

Met OH MY! Festival beschikt Rotterdam voor het eerst over een meerdaags R&B, hiphop, rap & afrobeats muziekfestival. Volgens Ufuk Baydar, CEO van OH MY! Festival, is de stap naar Rotterdam logisch. “Rotterdam is altijd street culture minded geweest, het is de stad waar hiphop groot werd en nog altijd populair is. De stad is multicultureel, met meer dan 170 nationaliteiten. Daarbij past een groot R&B, hiphop, rap & afrobeats festival. Dit is een perfecte match.”

OH MY! Festival bestaat sinds 2016 en vond eerder plaats in het Arenapark in Amsterdam. “De laatste editie in 2019 was binnen 12 uur uitverkocht, het festival barstte zichtbaar uit zijn voegen en de groeimogelijkheden van het Arenapark waren beperkt. Onze nieuwe locatie De Kuip biedt eindeloze mogelijkheden in en rondom het stadion, in ieder geval voor onze ambities de komende vijf jaar”, vervolgt Ufuk. Begin dit jaar heeft internationale festivalorganisator ALDA een belang genomen in OH MY! Festival, onlangs tekenden OH MY! en ALDA een 5-jarige deal met De Kuip. Tijdens eerdere edities traden onder meer wereldsterren als Ne-Yo, Roddy Rich, Wiz Khalifa, Trey Songz en Meek Mill op.

Blij met het vertrouwen

Jan van Merwijk, directeur van Stadion Feijenoord, is erg blij met de komst van OH MY! Festival naar De Kuip. “Het stadion heeft een enorme reputatie en geschiedenis op het gebied van concerten. De laatste jaren is dat nieuw leven ingeblazen, met onder meer Comedy & Concert, concertreeksen van Marco Borsato en Rammstein. Meerdaagse festivals hebben we niet eerder gehad in De Kuip. We zijn heel blij dat OH MY! Festival en ALDA voor maar liefst vijf jaar het vertrouwen in ons uitspreken. Ik ben ervan overtuigd dat het een groot succes wordt.”

Deel: