Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Elke ochtend is Tjeu een van de eersten die door de automatische schuifdeuren het plaatselijke overdekte zwembad binnenloopt. Banenzwemmen om zeven uur in de ochtend. Sinds hij acht jaar geleden met pensioen is gegaan is hij eraan gewend geraakt. Elke dag bij het eerste ochtendgloren uit bed. Tjeu maakt dan een kop koffie, en pakt zijn rugzakje met zwemspullen dat hij de avond ervoor altijd al klaar zet en loopt dan naar het zwembad toe. Het is een wandelingetje van nauwelijks tien minuten, maar hij kan er intens van genieten.

Rond die tijd is er niemand op straat in het dorp. Heel soms komt hij zijn overbuurjongen nog tegen, die een krantenwijk heeft en dan net klaar is. Meestal luistert Tjeu al tijdens dit wandelingetje naar de Maxazine België Playlist op Spotify. Hij mag dan wel al drieënzeventig jaar zijn, maar sinds zijn kleindochter hem op de playlist attendeerde is hij ernaar blijven luisteren. Waarom niet een beetje bij blijven wat de muziek betreft?

Als Tjeu even later langs de brede aluminium trap afdaalt in het zwembad valt zijn oog meteen op het hoofd met de blauwe badmuts, een meter of 10 verderop in het water. Zijn hart maakt een sprongetje van vreugde. Sinds enkele weken ziet hij zijn oude schoolvriendin Ria steeds vaker ook baantjes komen zwemmen. Tjeu zet af en met zijn oude ‘mariniersslag’ doet hij zijn best om haar bij te halen, hetgeen nog niet meevalt. Dit belooft weer een mooi zwemuurtje te worden. Tjeu kan genieten van het samen ophalen van verhalen van vroeger. Ria is dan ook wel al wat ouder maar ze ziet er prachtig uit in haar badpak, vindt Tjeu. Hij houdt wel van een mooie, ronde stevige vrouw.

Het uur vliegt voorbij. Tijdens het afdouchen meent hij toch echt te zien dat Ria hem de hele tijd observeert. De volgende keer zal hij haar uitnodigen voor een kop koffie, neemt hij zich voor. Terwijl Tjeu, met zijn rugzak vol met natte zwemspullen, en zijn hoofd hernieuwd gevuld met hoop op een wederzijds overgesprongen vonk tussen hem en Ria, naar buiten de regen inloopt, zet hij het volume hoog genoeg om ondanks zijn aangetaste gehoor naar de playlist te kunnen luisteren. Deze week hoort hij nieuwe tracks van onder andere Angèle, Monokimono, Cem, Jelle, Lukx en meer, veel meer. Luisteren dus.

Deel: