Het voorlopig laatste concert, in verband met Corona maatregelen, in de Groene Engel was voorbestemd voor “de blues”. Songteksten doorspekt met de alledaagse dingen in het leven en niet altijd even vrolijk. Hoe mooi paste dat op deze avond van 27 november 2021. Ian Siegal was de uitvoerende artiest met als support Dry Riverbed Trio met de broers Ciggaar en op de contrabas Ronald Tilgenkamp.

Ian Siegal

Ian Siegal is één van Engelands meest favoriete hedendaagse blues & americana artiesten. Dat deze performer niet de minste is blijkt wel uit het feit dat hij de enige Brit ooit is die twee keer genomineerd is voor de US Blues Music Awards, de Grammy’s van de blues. Echter, blues is maar één kleur in zijn veelzijdige palette aan kleuren uit verschillende continenten, era’s en verwachtingen.

Zijn kracht zit in zijn live performances; Ian neemt het podium over zoals weinig artiesten dat kunnen. En niet alleen het podium, ook het publiek neemt hij mee in zijn enthousiasme. Zijn conversaties met het publiek en reacties uitlokkend maken het mede door de setting in de zaal tot een intiem feest met de blues liefhebber als winnaar. Zweet, passie, humor, vurig gitaarspel en vocalen gevuld met soul zijn de kenmerken van zijn muziek.

Dry Riverbed Trio

In 2014 zet de formatie Dry Riverbed Trio hun eerste muzikale stappen op het podium. Na een reeks succesvolle optredens in Nederland besluit de band zich te focussen op hun eigen sound binnen de blues en countrymuziek. Het trio laat zich hierbij inspireren door bands uit het gehele spectrum aan old school blues en country.

In 2018 wordt Dry Riverbed Trio getekend bij Dox en worden er plannen gemaakt een plaat uit te brengen. In augustus 2018 vinden de opnames hiervoor plaats in een oud klooster in het Zuiden. Hieruit volgt een album welke een brede range aan stijlen laat horen waarbij de luisteraar wordt meegenomen op een ontdekkingstocht naar de hoeken en gaten van blues en country.

Op deze avond waren zij de openers met een korte set van een half uur. Een half uurtje later bleek waarom. Zoals eerder vermeld speelden de broers Ciggaar ook mee met Ian Siegal. In een korte pauze van Ian Siegal improviseerden de heren er flink op los wat hun een dankbaar applaus van het publiek opleverden.

Kortom weer een geweldige blues beleving georganiseerd door De Groene Engel Blues.

Foto’s (c) Rob Verbrugge

Deel: