Sugar Queen, die bij de burgerlijke stand bekend staat als Michele Denise, heeft de muziek met de paplepel ingegoten gekregen. Begonnen in het kerkkoor heeft zij zich in de loop van de jaren opgewerkt als een zangeres om rekening mee te houden. Zij heeft de hele wereld rondgetoerd, een tijdlang in Zuidoost-Azië gewoond en gewerkt. Nu woont zij alweer enkele jaren in Nederland. Zij laat zich begeleiden door de Straight Blues Band, een verzameling van Nederlandse en Belgische muzikanten. Op gitaar horen we Jean Raven, de bas is van Erwin Huigen, Jan van Drunen neemt de toetsen voor zijn rekening en de drums zijn van Lars Hoogland.

Met ‘Better Days’ heeft Sugar Queen & The Straight Blues Band hun derde en langverwachte album uitgebracht. Hierop staan tien eigen nummers plus twee keer het titelnummer, dat er nog een keer op staat in een zgn. ‘radio edit’. De Straight Blues Band maakt de naam waar: onvervalste recht-toe-recht-aan blues. Het is een uitstekende band met zeer ervaren muzikanten. En de stem van Sugar Queen hangt tussen soul en blues in.

Vanzelf sprekend zijn invloeden van een Etta James of een Mavis Staples hoorbaar, maar Michele is zeker geen kopie van deze dames. Daarvoor heeft zij meer dan genoeg eigen klasse. Het aanbod varieert van Chicagoblues tot Memphis soul en van slowblues tot funk. Meteen vanaf het eerste nummer, ‘I’m That Kinda Woman’, zit de sfeer er al goed in. Mijn persoonlijke favorieten zijn het titelnummer ‘Better Days’, de slowblues ‘Looking Back’, en ‘Mr. Calhoun’, dat verrast door de tempowisselingen. Een prima cd. (7/10) (Sugar Queen Blues)

Deel: