Met zijn wereldwijde hit ‘Blinding Lights’ heeft The Weeknd ‘The Twist’ van Chubby Checker onttroond als de meest succesvolle single aller tijden in de Billboard Hot 100. In de 63 jaar dat de Amerikaanse hitlijst nu bestaat zijn er meer dan dertigduizend nummers in de hitnotering opgenomen. ‘Blinding Lights’ heeft in totaal drieënveertig weken in de top vijf gestaan, zevenenvijftig weken in de top tien, zesentachtig weken in de top veertig en negentig weken in de top honderd.

Een knappe prestatie, waarmee hij naast ‘The Twist’ ook Santana’s ‘Smooth’, Bobby Darins ‘Mack The Knife’ en Mark Ronsons ‘Uptown Funk’ achter zich laat. Zelf lijkt hij nog te moeten wennen aan het idee: “I try not to dwell on it too much. I just count my blessings, and I’m just grateful,” vertelde de Canadese singer-songwriter / producer. Hij bracht ‘Blinding Lights’ uit in 2020, waarna het nummer een vlucht nam. Het is terug te vinden op het album ‘After Hours’ en is inmiddels al drie miljard keer gestreamd.

Deel: