De uit Canada afkomstige Honeyrunners moest nog hun eerste album uitbrengen toen de tamtam al op volle toeren draaide. Ergo, de verwachtingen waren hoog gespannen. De band had namelijk in hun thuisland al flink van zich doen spreken. De band bestaat uit Dan Dwoskin (toetsen, zang) en Guillermo Subauste (bas, zang, drums, gitaar, productie en techniek), die hier worden aangevuld met Haig Beylerian (gitaar) en Lewis Spring (drums). En regelmatig breidt de groep zich af en toe uit naar een groep van elf als de gelegenheid daarom vraagt.

Met ‘Everything Is On Fire’ is nu dan het debuutalbum uitgekomen met daarop negen door de band zelfgeschreven nummers. Naast het genoemde viertal zien we nog een elftal gasten, die hun diensten verlenen. Muzikaal gezien zit de groep ergens tussen pop, rock, westcoast, country. Kortom, iets wat nu americana wordt genoemd. Ach, de luisteraar moet zelf maar zien in welk ze laatje ze al dan niet passen.

In ieder geval beschrijven de heren de negen nummers op de cd zelf als reactie op de depressie en opwinding, die de bekende pandemie de afgelopen anderhalf jaar teweeg hebben gebracht. Dit komt vooral tot uiting in het titelnummer ‘Everything Is On Fire’. Een nummer dat mijn inziens ook een bijzondere vermelding verdiend is het stevige ‘Cabin Fever’, fraaie harmonieën, stevig gitaarwerk en een onverwachte tempowisseling aan het eind. Een prima plaat, waarbij ik bij iedere afspelen steeds nieuwe dingen ontdekte. (7/10)  (Gypsy Soul Records/Bertus)

Deel: