De Tröckener Kecks was een Nederlandse band uit Amsterdam, begonnen als punkband, maar de muziek veranderde steeds meer in rock en pop. Begonnen in 1980, stopte de band er destijds in 2001 mee, waarna frontman Rick de Leeuw een imposante solo carrière startte. Hij speelde met Jan Hautekiet aan de vleugel langs Vlaamse en Nederlandse theaters, tourde met Marc Bonne op drums, Wladimir Geels op bas en Ruben Block op gitaar, schreef enkele boeken en bewerkte en speelde in een aantal toneelstukken. Een veelzijdig man.

Zanger/schrijver/acteur Rick de Leeuw richtte Tröckener Kecks op in 1980, met een naam die afkomstig was van een pak biscuitjes waarvan de naam enigszins werd aangepast met onder meer een buitenlands lijkende “ö”. Dit omdat het in de begintijd van de band niet populair was om in het Nederlands te zingen en de band niet te zeer een Nederlandse naam wilde hebben. Het niet in het Nederlands zingen hebben ze gelukkig snel laten vallen, gezien de vele grote hits, als ‘Niemand Thuis’, ‘Paradijs’ en zeker ‘Met hart en ziel’.

Tröckener Kecks en Rick de Leeuw Essentials

De echt belangrijke tracks voor de Tröckener Kecks en Rick de Leeuw zijn vaak juist net niet de hits. De tracks die zo kenmerkend zijn voor een artiest, zijn hun muzikale footprint. De hits worden doorgaans gekozen in samenwerking met het label of door het label zonder inspraak van de artiest, terwijl de artiest vaak net een aantal andere tracks tot zijn eigen muzikale footprint vindt horen. Nummers die belangrijk waren of zijn voor de artiest. Liedjes die de artiest juist door een moeilijke periode trokken, of juist voor een ommekeer in de muziekstijl zorgden.

Maxazine vroeg daarom aan Rick de Leeuw zelf wat de tracks zijn die het meest kenmerkend zijn voor Tröckener Kecks en Rick de Leeuw zelf. De enige echte manier om de artiest beter te leren kennen aan de hand van zijn eigen muziek. Rick zei ja, en daarom presenteert Maxazine nu voor jullie exclusief: De Tröckener Kecks/Rick de Leeuw Essentials.

Deel: