De familie van de in 2020 overleden legendarische Maestro Ennio Morricone heeft vandaag, op zijn verjaardag, bekendgemaakt dat er een officiële ‘concert celebration’ is geproduceerd om de carrière van de Maestro postuum te eren. De show, met de naam Ennio Morricone – The Official Concert Celebration, komt op vrijdag 2 december 2022 naar Rotterdam Ahoy. De productie is voor zijn dood door Ennio Morricone zelf samengesteld en het orkest wordt gedirigeerd door zijn zoon Andrea Morricone. De show bestaat uit iconische filmscènes en nooit eerder vertoonde beelden van de Maestro zelf. De muziek wordt gespeeld door het Philharmonic Orchestra Flanders en gezongen door een 50-koppig koor.

…music is intangible, it has no form, it is like a dream: it only exists if it is performed, taking shape in the mind of the listener. – Ennio Morricone

Ennio Morricone heeft in zijn leven meer dan 500 muziekstukken voor films en televisieserie’s gecomponeerd. Zijn meest bekende stukken, die uiteraard ook te horen zijn in de show, zijn onder andere ‘Cinema Paradiso’, ‘Once Upon a time in America’, ‘The Good, The Bad and The Ugly’, ‘The Untouchables’ en ‘The Mission’. Tussen 2014 en 2019 dirigeerde Morricone alleen in Europa al 111 concerten voor in totaal meer dan 800.000 toeschouwers. Na zijn afscheid van het touren in 2019 begon hij aan de blauwdruk voor deze unieke concertbeleving. Kort voor zijn dood op 6 juli 2020 rondde hij zijn werkzaamheden voor dit project af en nu is het tijd om de show naar het grote publiek te brengen.

Andrea Morricone over ‘Ennio Morricone – The Official Concert Celebration’: “This is bound to be a bittersweet experience: I of course miss my father greatly, but to be able honor him by conducting a full symphony orchestra and choir playing his phenomenal music will be a great and deeply emotional experience and I hugely look forward to celebrating him with his fans around the World.”

Deel: