Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Zo jong is Katja niet meer. Een nieuwe liefde vinden zal zo makkelijk niet meer zijn, zo wordt algemeen gedacht. Een oude spinster zou ze zijn, alsof het gevoel van verliefd worden, vlinders in de buik voelen alleen maar zou zijn voorbehouden aan de allerjongsten. Onzin. Het idee om alsnog ooit moeder te kunnen worden had Katja inmiddels wel al laten varen, daar had de biologische klok inmiddels eens ferme streep doorheen gezet. Wie wil er nu ook in deze wereld nog kinderen krijgen zo vroeg Katja zich wel eens hardop af, als ze wel eens door vriendinnen, soms te hard, bevraagd werd op haar ongewilde kinderloosheid.

Vreemd eigenlijk dat dit soort gedachten allemaal door haar hoofd gingen, terwijl ze op deze grauwe, mistige ochtend met de train grande vitesse vanuit Brussel naar Parijs reed. In de weerspiegeling van het driedubbel geïsoleerde buitenraam zag ze haar eigen bruine, ofwel ‘marron’, zoals de Fransen zouden zeggen, ogen. Zelfs zonder make-up waren ze sprekend, helder en diep. Aan de andere kant van het gangpad zat een heer een Hollandse krant in te zien. Het was Katja al opgevallen dat hij meer in haar richting keek, dan in zijn krant, die overigens van gisteren was. Hun blikken kruisten elkaar in de reflectie van het raam en ze schonken elkaar tegelijkertijd een glimlach. Het begin van een flirt die tot Parijs zou voortduren.

Eenmaal aangekomen op het Gare du Nord stopte Katja voordat ze het perron opstapte haar bluetooth earbuds in haar oren en zocht op haar telefoon de laatste nieuw playlist van Maxazine op. Heerlijk vond ze dat, elke week weer de beste nieuwe muziek om heerlijk van te genieten. Met ferme tred liep ze de miljoenenstad tegemoet en dacht nog eens terug aan de flirt in de TGV. Wat een leuke man was dat geweest, had ze hem maar aan durven spreken. Helaas was ze al haar hele leven te timide geweest om zomaar iemand aan te spreken. Misschien was dat wel de reden waarom ze nooit een mooie vaste relatie had gehad.

Katja zette het volume nog een streepje hoger. Achter haar was de man ook uitgestapt. Hij had besloten om die leuke vrouw aan de overkant van het gangpad mee uit vragen om samen op zijn minst een kop koffie te gaan drinken, om haar wat beter te leren kennen. Op het perron had hij snel een bosje bloemen gekocht en nu probeerde hij bij haar te komen op het drukke perron. Ze liep erg snel, en de afstand tussen hen werd eerder groter dan kleiner. Hij probeerde haar te roepen, vrij hard om haar aandacht te trekken. Het leek of ze hem niet hoorde, of niet wilde horen, zover was hij nu ook weer niet.

Hij verloor haar uit het oog toen ze door de poortjes heen naar de metro ligne 1 in de richting van La Defense verdween. Teleurgesteld gooide hij het bosje bloemen weg in de dichtstbijzijnde vuilnisbak. Katja liep de metro in en dacht nog even aan de misgelopen kans. Ze genoot van de nieuwe tracks op haar noise cancelling earbuds. Maxazine had de prachtige nieuwe track van Sylvie Kreusch, DIKKE, Regi, Flip Kowlier en veel meer van dat lekkers. Heerlijk. De dag lachte haar tegemoet.

Deel: