Malta staat bekend als een land met een prachtige kustlijn en veel interessante toeristische attracties door het gehele land. De winter is een geweldige tijd om dit cultureel en historisch rijke land, met vele vrolijke tradities, te bezoeken. Romantiek, avontuur en warmte zijn gegarandeerd, zeker gezien het feit dat Malta een land is met wel 300 zonnige dagen per jaar.

Het bijwonen van de spectaculaire circusvoorstelling FIERI (van Cirque du Soleil)

Deze winter komt het beroemde Canadese circusgezelschap, Cirque de Soleil, naar Malta met hun nieuwe show. FIERI by Cirque du Soleil is, zoals de groep het presenteert, een opbeurende reis geïnspireerd door de culturele wortels van Malta en zijn archipel. De show is dan ook een uitstekende keuze voor wie de cultuur van het land beter wil leren kennen. Het ‘verhaal van de veerkracht’, zoals de show wordt genoemd, is een moderne kijk op de authentieke geest van Malta.

Met de authentieke acrobatiek en visuele kunst die Cirque du Soleil-fans over de hele wereld zijn gaan waarderen, vertelt de show het verhaal als een eigentijds mozaïek dat is geïnspireerd door de grootste schatten van Malta. De 28 voorstellingen van 75 minuten van het circus worden exclusief opgevoerd in het Mediterranean Conference Centre in de periode van 25 november 2021 tot en met 19 december 2021. Het Mediterranean Conference Centre is een 16e-eeuws monument gelegen in het hart van Valletta.

Kies uit de vele bekroonde restaurants

Eten en drinken zijn de essenties van Malta’s cultuur. Het feit dat het land vijf restaurants heeft die zijn bekroond met een Michelinster is daarom ook zeker niet verwonderlijk. Ja, u leest het goed – vijf! Ook hebben drie Maltese restaurants een Bib Gourmand award gewonnen. Daarnaast hebben drieëntwintig restaurants ook nog de Michelin Plate Award in ontvangst mogen nemen. Gastronomisch gezien is kwaliteit dus zeker gegarandeerd op de Maltese eilanden.

Voor fijnproevers is Malta een geweldige locatie voor een aangename wintervakantie, met de mogelijkheid om te kiezen uit vele verschillende menu’s voor alle gelegenheden en alle tijdstippen van de dag. Ideaal!

Proef lokale Maltese wijnen in de beroemde wijngaarden

Rijke grond, een lichte zeebries en 300 dagen zon per jaar maken Malta tot een gerenommeerd Europees centrum van goede kwaliteitswijn. Bezoek een lokale wijnmakerij en ontmoet de lokale bevolking. Kies uit de vele prachtige wijngaarden voor een heerlijk avontuur in de buitenlucht of ga op je eigen wijnreis door het land. Als het om wijn gaat, laat Malta niemand in de steek. Wijntours en wijnreizen zijn een geweldige kans om de lokale wijnen uit te proberen. Hier krijg je meer te leren over de geschiedenis en het proces van wijn maken en daarbij kan je simpelweg genieten van de pittoreske en tevens prachtige wijngaarden.

Verken Malta’s verbazingwekkende culturele bezienswaardigheden en attracties

Als cultureel centrum en het grootste eiland van de drie Maltese eilanden, heeft Malta veel te bieden op het gebied van cultureel toerisme. Met zijn rijke en kleurrijke tradities is de omgeving van Malta rijk aan verschillende interessante culturele bezienswaardigheden, musea, oude dorpjes en inspirerende gebouwen.

Daarbij is het MUŻA museum in Valletta een niet te missen attractie voor cultuurliefhebbers. Dit bekende museum, gevestigd in de Auberge D’Italie, is een schatkamer van de beste artistieke meesterwerken. Het museum is gedigitaliseerd en modern uitgerust met een restaurant dat een catharsis voor de smaakpapillen biedt.

Het schitterende Astra Theater van Gozo in Victoria is ook zeker de vermelding waard. Dit gerenommeerde theater is al meer dan 50 jaar een centrum voor podiumkunsten. Het is architectonisch, historisch en cultureel interessant.

Ta’ Qali Crafts Village, Gran Castello Historic House en Casa Rocca Piccola zijn daarnaast nog slechts enkele van de vele andere culturele parels die op Malta te zien zijn.

Bezoek de Kerstman in zijn Sprookjesstad

Sprookjesstad betekent groot en veel plezier. De wintervakantie in Malta kan behoorlijk onvergetelijk worden als je de Kerstman, samen met zijn elfjes, bezoekt in zijn favoriete stad aan de Middellandse Zee. ‘De mooiste tijd van het jaar’ krijgt zijn ware betekenis in Sprookjesstad. Het is een centrum van plezier, liefde en geluk. De Kerstman houdt ervan als mensen van alle leeftijden en uit verschillende landen hem in Feeënland bezoeken. Deze korte kerstreis is daarom een ideale keuze voor vriendengroepen, stelletjes, kindergroepen, gezinnen met kinderen en zelfs voor diegenen in de gouden eeuw die nog steeds jong van hart zijn. Fairyland biedt plezier voor iedereen!

COVID-19-status voor reizen

Malta is op dit moment bovendien één van de meest veilige reisbestemmingen ter wereld. Meer dan 80 procent van de bevolking is namelijk ingeënt tegen COVID-19.

Belangrijke punten in het kader van het inreizen: alle passagiers moeten (1) een ingevulde reisverklaring van de Volksgezondheid, (2) een Passenger Locator Form (PLF) en (3) een geldig, door de Superintendent of Public Health erkend vaccinatiecertificaat (leeftijd 12+), kunnen overleggen.

Voor een volledige vaccinatiekuur (2 doses of 1 dosis van een eenmalig vaccin) is geldig: een door het EMA goedgekeurde vaccin (Comirnaty [Pfizer], Jansen [Johnson & Johnson Johnson], Spikevax [Moderna] of Vaxzevria [AstraZeneca]) met batches die zijn goedgekeurd door de nationale regelgevende instantie van het toedienende land, met een wachttijd van 14 dagen na de laatste dosis.

Voor de meest recente informatie over de reismaatregelen bij reizen van of naar Malta kunt u deze link raadplegen.

Dit artikel is geplaatst in Partnership met VisitMalta.

Deel: