Binnenkort verschijnt er een nieuw album van The Security, de band die nu inmiddels al meer dan 40 jaar actief is! Vooruitlopend op het nieuwe album verschijnt de single ‘Walls’. Reizen om de wereld te ontdekken, om nieuwe mensen en gewoontes te leren kennen: dat is waar dit nummer over gaat. Het nummer is opgedragen aan Maureen & Tony Wheeler. Australiër Tony Wheeler is de man die aan de wieg stond van de wereldberoemde reisgidsen uitgeverij Lonely Planet. Hij begon met ‘South East Asia on a Shoestring’ – de bijbel voor backpackers toentertijd.

Social Security is een new wave-groep uit Friesland die in 1980 wordt opgericht. Er worden in de loop der jaren meerdere albums uitgebracht, die in de pers goed worden ontvangen, waaronder de LP ‘Secureality’ en het album ‘Waterfalling’.

Na een tournee door Ierland verandert de band haar naam in The Security. De band speelt nu iets meer opgewekte popsongs. Ook in het nieuwe millennium laat The Security – met weinig regelmaat weliswaar – van zich horen. Af en toe nog speelt de band met veel succes in grotere zalen of op festivals. Het lijkt wel of ook het grote publiek steeds meer gaat houden van de nog steeds wel eigengereide sound van The Security. Daarom is het dan ook niet verbazend dat de band in 2021 opnieuw de studio ingaat om een nieuw album op te nemen. ‘Comfort Chair’ is de titel van de plaat die volgende maand verschijnt.

THE SECURITY - Walls

Deel: