Ramón Valle staat aan de vooravond van zijn grootste muzikale avontuur ooit en slaat de handen ineen met een select aantal podia om zijn Boundless Forces te bundelen. Valle’s nieuwste project, Boundless Forces is zijn persoonlijke reis. Een ode aan de 20 jaar dat hij in Nederland woont en vanuit hier zijn muzikale carrière beweegt. Met een speciaal voor deze voorstelling samengestelde band (waarin onder anderen rapper Typhoon en saxofoniste Tineke Postma) neemt Valle het publiek mee op een reis waarin hij zijn Cubaanse roots en Europese inspiratie moeiteloos verweeft met invloeden uit de hedendaagse jazz, klassieke muziek en popcultuur.

Valle doet zijn reputatie eer aan. Hij wordt niet voor niets de ‘grote verbinder’ genoemd. Met zijn live muziek heeft hij meer dan 200.000 bezoekers geïnspireerd. Hij verkocht het Concertgebouw uit, speelde verscheidene keren op het North Sea Jazz Festival en werd het eerste jaar door critici zelfs de verrassing van het festival genoemd.

Met Boundless Forces gaat Ramón nog een stap verder. Valle ontketent een beweging waarin hij een verdeelde samenleving op een ontspannen, kleurrijke manier opnieuw met elkaar wil verbinden.
Zijn grenzeloze creativiteit doet hokjes in de muziek en maatschappij verdwijnen en produceert één groot feest van jazz, hiphop, opera, klassiek en pop.

Tourdata Boundless Forces 2021:
03 december (vr.) – Ede | Cultura
08 december (wo.) – Amsterdam | Muziekgebouw IJ
09 december (do.) – Tilburg | Schouwburg T
11 december (za.) – Rotterdam | De Doelen
12 december (zo.) – Utrecht | Tivoli Vredenburg

Deel: