Gisteren heeft popster Conan Gray zijn nieuwe tournee aangekondigd. Volgend jaar gaat ‘The Conan Gray World Tour 2022′ van start, waarmee hij ook naar AFAS Live in Amsterdam komt. De tour gaat van start op 1 maart in Dallas, Texas en reist na shows in iconische Amerikaanse zalen door naar Europa, waar de eerste show op 5 mei in Oslo plaatsvindt. In een maand doorkruist de 22-jarige Generatie Z ster dit continent om op 9 juni de tour te eindigen in Londen.

Sinds Conan Gray op 15-jarige leeftijd originele demo’s uitbracht op zijn YouTube kanaal, heeft hij zich ontpopt tot een van de meest vooraanstaande popsupersterren van zijn generatie. Ook na het succes van de wereldwijde hits ‘Heather’ en ‘Maniac’, die beiden een multi platinum status kregen, blijft zijn muziek uitblinken in authenticiteit en originaliteit. Conan Gray’s debuutalbum ‘Kid Krow’, waarvoor Gray samenwerkte met producer Dan Nigro, bereikte #5 in de Billboard 200, een #1 positie in de Billboard Pop Albums hitlijst en het werd het grootste nieuwe artiestendebuut in meer dan twee jaar. In de zomer van 2020, toen Heather wereldwijd de hitparades bereikte, prees Sir Elton John de nu 22-jarige popartiest omdat hij de enige artiest in de Spotify top 50 was die het nummer volledig in zijn eentje had geschreven. Zijn succes bezorgde Gray, die inmiddels bijna 5 miljard streams heeft, optredens op tv-shows als Late Night with Seth Meyers en The Today Show. Als voorproefje op zijn nog uit te komen album, bracht Conan Gray de singles ‘Astronomy’ en ‘People Watching’ uit. Eerstgenoemde kon rekenen op lovende reacties: zo noemde Taylor Swift het nummer een meesterwerk. Eerder verkocht Conan Gray drie Noord-Amerikaanse tours, een Europese tour en shows over de hele wereld uit.

Aanstaande vrijdag 29 oktober deelt Conan zijn nieuwe single ‘Telepath’. Dit upbeat nummer benadrukt zijn vurige falsetstem en een van zijn grootste, brutaalste en slimste hooks tot nu toe. Via social media bracht hij eerder al een teaser naar buiten, waarmee hij miljoenen impressies genereerde en zorgde voor grote opwinding bij zijn fans. Voor het nummer werkte hij samen met grote namen als Julia Michaels (Justin Bieber, Gwen Stefani), Ilya (Ariana Grande, Jennifer Lopez) en Caroline Ailin (Dua Lipa).

Ondertussen is Conan’s meest recente single ‘People Watching’ tot nu toe bijna 85 miljoen keer gestreamd. De teller van voorganger ‘Astronomy’ staat al op meer dan 50 miljoen streams en dit aantal blijft oplopen. Als kers op de taart prees Taylor Swift het nummer: “Dit is van een ander niveau!! Steun/stream/koop dit etherische kunstwerk. Zoveel liefde en respect @conangray.” Ze koos hem persoonlijk uit voor een teaser van nog uit te komen nieuwe muziek met Olivia Rodrigo. Daarnaast koos ook Rodrigo hem uit om te verschijnen in de muziekvideo ‘Sour Prom’.

Op vrijdag 27 mei komt COnan Gray naar AFAS Live in Amsterdam

Deel: