Better Get Hit Festival organiseert op 14, 15 en 16 januari 2022 zijn 2e editie. Het festival focust zich op (inter)nationale artiesten met wortels in de Afro-Amerikaanse muziekgenres. In aanloop naar de hoofdeditie van 2022 vinden er dit najaar drie kleinere concerten onder de vlag van Better Get Hit in Tilburg plaats. Tijdens deze bijzondere concertreeks, de zogenaamde Warmin’up Concerts, kan het publiek kennismaken met toonaangevende, talentvolle artiesten die hen een voorproefje geven van wat zij op het festival kunnen verwachten.

Michelle David is een ware muzieksensatie die moeiteloos laveert tussen gospel, afro-funk, soul en r&b. De zangeres komt deze avond samen met het Jong Metropole Orkest voor het nieuwe project Higher Ground. Samen staan zij op 2 november 2021 op het podium van de Concertzaal Tilburg. Op zaterdag 27 november 2021 vindt het tweede Warmin’up Concert van festival Better Get Hit plaats in Paradox met Shaun Martin, Big Bo en Private Time Machine XS. Het derde en laatste Warmin’up Concert vindt plaats in Concertzaal Tilburg en is gratis toegankelijk op 12 december. Ook dit keer staan er drie artiesten op het programma, Sarah-Jane, Pxrple Jazz en het Guido Nijs Quintet.

Op vrijdag 14, zaterdag 15 & zondag 16 januari 2022 is dan zover: de 2e editie van Festival Better Get Hit in Paradox, Schouwburg & Concertzaal Tilburg en op Heyhoef-Backstage. Hopelijk zijn er tegen die tijd geen enkele corona restrictie meer, om vol overgave van de inspirerende mix van Soul, Funk, Blues, HipHop, Jazz, Gospel en allerlei cross-over stijlen te genieten. Er wordt hard gewerkt aan de programmering om er weer een onweerstaanbaar Tilburgs muziekfeest van te maken.

De voorlopige lineup liegt er niet om:
The Bluesbones
Sarah-Jane
Leif de Leeuw Band
Mell & Vintage Future
Kovacs
Guido Nijs Quintet
Pxrple Jazz
Jungle by Night
Private Time Machine Us-Min(G)-Us
Aafke Romeijn
Michelle David & Jong Metropole Orkest
Big Bo
PAX the humanoid
Shaun Martin
Michelle David & Friends for Life

Deel: