Het heeft vijf jaar geduurd, maar nu ligt eindelijk weer een nieuw album van Jeff Chaz in de winkels. Jeffrey Chasman, zoals Chaz bij de burgerlijke stand bekend staat, groeide op in Creole, Louisiana – ergens tussen Houston en Baton Rouge – en leerde eerst trombone en trompet spelen voordat hij op zijn veertiende overschakelde naar gitaar. Met zijn familie verhuisde hij naar Californië. Hij was lid van een soulband en speelde daar trombone. Toen de gitarist ermee stopte nam Chaz diens taak over. Hij verhuisde naar Memphis om de blues te leren van de meesters en sinds 1996 woont hij in New Orleans.

Zijn eerste album verscheen in 2001 en onlangs is zijn zevende verschenen, getiteld ‘I Just Caught The Blues’. Op de cd staan zestien nummers, waarvan er vijftien door Chaz zelf zijn geschreven. De pandemie zorgde er ook bij hem voor dat hij thuis moest blijven en naast zijn werk als dominee besteedde hij een groot deel van zijn tijd aan het schrijven nieuwe nummers. En zoals het een goed bluesman betaamt schrijft hij over zijn eigen leven, zijn eigen ervaring en zijn observaties.

Het resultaat is een zeer fraai album met mooie, bedachtzame nummers, sommige ervan triest, andere weer vrolijk. Nummers die wat mij betreft een bijzondere vermelding verdienen zijn de hartverscheurende blues ‘How Can I Live’, het tragi-komische ‘Walmart Engagement Ring’ en het rockende ‘Pay It Back’. Wederom een prima plaat. (7/10) (JCP Records)

Deel: