Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Met de immer hoger opstomende gasprijzen, krabt menig Nederlander zich meer dan eens achter de oren en vraagt zich in opperste vertwijfeling af: “Waar moet dat heen?” Hier op de redactie vragen we ons dat ook af en zijn wij in een gezamenlijke doch ongecoördineerde actie begonnen om mogelijkheden te vinden om de, toch al niet malse, energierekening van de volledig niet geïsoleerde burelen naar beneden te brengen. We begonnen met het aanbrengen van tochtstrips onder aan alle deuren. Alleen de deur naar de zolderkamer van onze Platenbaas zal blijven tochten. Hij wil geen afstand doen van het streepje licht dat onder de deur door valt, daar dit voor hem een belangrijk oriëntatiepunt blijkt te zijn als hij van de trap af naar beneden komt. Bij het lichtstreepje is het einde van de trap.

Dubbel glas zit er momenteel financieel niet in, dus dat is een project voor over een paar jaar. Wat wel blijkt te kunnen is het dichttimmeren van een aantal ramen die toch nooit open staan, om ze vervolgens rondom helemaal af te kitten. Je zult je wellicht afvragen waarom dit hele verhaal over gasprijzen en isolatie? Welnu. Het is relevant dit te vertellen, omdat de enige andere mogelijkheid om de energierekening te blijven betalen was geweest om salarisverhoging te vragen voor de onze wekelijkse Spotify Maxazine België Playlist.

Je zal je kunnen voorstellen hoe hard de stilte viel toen dit voorstel op de redactietafel terecht kwam. Meer aansporing hadden we niet nodig om op zoek te gaan naar alternatieve manieren om aan energiebesparing te doen. Het laatste wat er zal gaan gebeuren is dat er een hogere enumeratieve, financiële, geldelijke compensatie zal gaan worden gevraagd om onze playlist elke week weer aan jullie ter beschikking te stellen. Nog niet als Pasen en Kerstmis op een dag vallen. Je kunt weliswaar nooit weten hoe een paling kruipt, maar wij durven met zekerheid te zeggen dat het pas zal gebeuren als de paus een geus wordt of wanneer met Sint Juttemis de kalveren op het ijs dansen. Voila, geen zorgen dus bedoelen we maar te zeggen.

Ook deze week weer is de lijst weer ververst met de lekkerste muzikale vitaminen die op dit moment voorradig bleken te zijn. De platenbaas heeft dan wel even veel verstand van energiecontracten als een koe heeft van saffraan eten, maar van mooie playlists maken dat kan hij wel. Hij is dan niet de allerjongste meer, maar de vruchten der ervaring rijpen nu eenmaal niet aan jonge takken. Met andere woorden laat dat samenstellen maar aan hem over. Deze week verrassend nieuw werk van Admiral Freebee, Jaap Reesema, Yevgueni, MC Unlies, Charlotte de Witte en Rare Akuma samen met Yung Mavu en San Andreas en nog veel meer. Voorwaar een mooie opsomming, en dat is dan nog lang niet alles. Hoppa, ga maar gauw. Have fun!

Deel: