Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Nu de letter ‘r’ alweer enige tijd definitief terug is gekeerd in de maand, kunnen we er met zijn alles niet meer om heen. Het is nu echt herfst. Kijk naar buiten. Brrrrrr. Stap de deur uit, je moet weer een sjaal om en een paraplu meenemen. De gasprijzen exploderen, evenals de prijs van een liter levenselixer aan de benzinepomp. Tekenen van de tijd. Prince zou er nu weer een mooi lied over kunnen maken. His Royal Badness uit Minneapolis zag het toentertijd al. Als er iets is dat ons zal redden is het liefde.

“Let’s fall in love, get married, have a baby
We’ll call him Nate
If it’s a boy”

Tot zover de lezing uit het evangelie van Prince. Er zijn teveel zaken waar we het hier echt iet over gaan hebben, gewoon omdat het de aanloopt naar het weekend verpest. Bij Maxazine gaat het namelijk over muziek, althans voornamelijk. De laatste tijd komt er weer veel moois uit, ook veel dat beter niet gepresenteerd zou moeten worden, daar hebben we het gewoon niet over. De platenbaas is gelukkig en drinkt veel minder dan voorheen. Daaraan merk je dat hij relatief gelukkig is. Zijn geluk blijft altijd relatief want hoe gelukkig kan een middelbare, alleenstaande man zijn die maximaal drie keer per week naar buiten gaat, en dan alleen nog als de zon onder is? Je zou ervan staan kijken. De man haalt zijn levensgeluk uit nieuwe muziek luisteren. Ben maar blij dat hij dat monnikenwerk voor ons doet. Hij hoort alles. Zoekt er vervolgens de meest interessante releases uit en stelt met behulp daarvan elke week voor jullie de Spotify Maxazine België Playlist samen.

Ook deze week dus weer. Je kan er de klok op gelijk stellen. Deze week heeft de lijst nieuw werk van artiesten als Oscar and the Wolf, Bart Peeters samen met Ilse DeLange, Milow, STIKSTOF, Bazart, Isabelle A en nog veel meer. Nieuwsgierig geworden? Waar wacht je nog op? Lekker luisteren! We garanderen jullie volgende week weer een vernieuwde lijst.

Deel: