De relatie van Guy Verlinde met BluesinWijk gaat terug naar het prille begin van de Wijkse Bluesclub. In vele samenstellingen, van solo tot en met voltallige band The Mighty Gators, was Guy Verlinde altijd innemend en enthousiast de smaakmaker van menig optreden. Wie herinnert zich nog de ontketende zanger-gitarist van The Mighty Gators, het publiek opzwepend staand op een van de grote boxen voor het podium bij het Museum Dorestad? Of zijn aanwezigheid bij de Bluescruise? Zijn cursus ’De ontstaansgeschiedenis van de Blues’ op het Revius Lyceum? Door de jaren heen is het repertoire van Guy veranderd, heeft hij een eigen stijl ontwikkeld, hebben zijn teksten nog meer diepgang gekregen en bewees de sympathieke performer nog steeds een publiekstrekker pur sang te zijn. Ditmaal trad hij op met zijn nieuwe formatie, die hun in de coronatijd geproduceerde album ‘Standing in the Light of a Brand New Day’ overtuigend ten gehore brachten voor een aandachtig publiek.

Bijzonder

Eindelijk was het na de lange tijd zonder concerten weer zover dat er vrijdagavond in Calypso kon worden opgetreden. Weliswaar nog niet voor een volle zaal, maar met twee vrijwel identieke optredens achter elkaar werden toch 2 x 50 bezoekers vergast op een bijzonder concert met hoofdzakelijk werk van zijn nieuwe recente album.

Bijzonder omdat de samenstelling van zijn band bestaat uit twee leden van het trio waarmee hij zijn vorige album ‘All is Forgiven’ maakte: Guy Verlinde – gitaar & zang en Olivier Vander Bauwende – harmonica & gitaar, aangevuld door de ritmesectie van de voormalige The Mighty Gators, bassist Karl Zosel en Benoit Maddens – drums & percussion. Als vijfde bandlid is Tom Eylenbosch – piano & banjo toegevoegd. Bijzonder ook omdat ze heel andere muziek maken dan met de Gators.

Het concert begon met een prachtig harmonisch aangehouden akkoord dat aanzwelt in een prachtige muur van heerlijk geluid. Dit bleek de aanzet voor een avond muziek zoals het publiek nog nooit gehoord heeft, met prachtige aangehouden klankbeelden en dan weer speels en vol ritme. Kortom een heerlijke avond waarbij Guy vaak van tevoren even uitlegde waarom hij dat specifieke nummer geschreven had. Guy kwam zelf ook terug op de fijne relatie en speciale band die hij heeft met ons prachtige theater Calypso en alle vrijwilligers van BluesinWijk die elk optreden hier tot een feest maken en in het bijzonder voorzitter Arie Verheul die hem meer dan 11 jaar geleden voor het eerst naar Wijk bij Duurstede haalde.

Binnenkort is op de website van BluesinWijk in het archief dit concert, net als alle andere concerten, terug te kijken. Ik verheug me daar nu al op.

Deel: