Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer een concertregistratie van Korn.

Korn debuteerde in 1994 met het gelijknamige Korn en heeft sindsdien in totaal elf studioalbums uitgebracht, waarvan Follow the Leader (1998) commercieel het succesvolst was. Korns muzikale stijl is een combinatie van metal, rock, hiphop, groove en dissonantie, met donkere teksten die draaien om pijn en vervreemding. Een nieuwe genre leek geboren met de komst deze heren en de Amerikanen lijken de grote aanjager van deze kersverse stroming. De excentrieke frontman Jonathan Davis bepaalt in grote mate het geluid en gezicht van Korn.

Het meeste recente album ‘The nothing’ verscheen in 2019. Wereldwijd heeft de band nu meer dan vijfendertig miljoen platen verkocht.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Korn live @ SummerBreeze Festival (2017).

Deel: