‘I’ll Be Your Mirror’: A Tribute to the Velvet Underground & Nico is vandaag verschenen via Verve Records, het oorspronkelijke label van de Velvet Underground. De plaat werd geproduceerd door Lou Reed’s goede vriend en producer Hal Willner, die vorig jaar overleed. De plaat bevat de standout-track ‘There She Goes Again’ – gecoverd door King Princess – die door de pers in een viersterrenrecensie van de plaat “brutaal en zelfverzekerd” werd genoemd.

Het album bevat ook bijdragen van Michael Stipe, Matt Berninger, Sharon Van Etten & Angel Olsen, Andrew Bird & Lucius, Kurt Vile & The Violators, St. Vincent & Thomas Bartlett, Thurston Moore, Bobby Gillespie, Courtney Barnett, Fontaines D.C.en Iggy Pop & Matt Sweeney. Het is een track-voor-track eerbetoon aan het originele debuutalbum van The Velvet Underground.

Eerder verschenen de singles ‘Femme Fatale’ door Sharon Van Etten met Angel Olsen als achtergrondzangeres, ‘European Son’ door Iggy Pop & Matt Sweeney, ‘I’ll Be Your Mirror’ door Courtney Barnett, ‘I’m Waiting For The Man’ door Matt Berninger en de lead single van de plaat, een versie van ‘Run Run Run’ door Kurt Vile & The Violators.

The Velvet Underground documentary
De release van I’ll Be Your Mirror markeert de aftrap van een grote campagne met tal van Velvet Underground-activiteiten in 2021. Het muzikaal eerbetoon werd in 2017 bedacht op hetzelfde moment dat Todd Haynes tekende voor de regie van The Velvet Underground, de langverwachte Apple Original Film die net in première ging op het 2021 Cannes Film Festival en lovende recensies oogstte. The Velvet Underground documentaire debuteert op 15 oktober in de bioscoop en wereldwijd op Apple TV+, met een soundtrack samengesteld door Randall Poster en Todd Haynes.

Verve Records
Verve Records de thuisbasis geworden van enkele van de meest baanbrekende acts in de muziek, waaronder Ella Fitzgerald, Billie Holiday, Louis Armstrong, Nina Simone, The Velvet Underground, Frank Zappa, Dizzy Gillespie, Sister Rosetta Tharpe, Oscar Peterson, Sarah Vaughn, en nog veel meer. Vandaag zet het label deze rijke erfenis verder met artiesten zoals Jon Batiste, Cynthia Erivo, Bettye LaVette, en meer.

Tracklist ‘I’ll Be Your Mirror’:
01. ‘Sunday Morning’ – Michael Stipe
02. ‘I’m Waiting For The Man’ – Matt Berninger
03. ‘Femme Fatale’ – Sharon Van Etten (w/ Angel Olsen on backing vocals)
04. ‘Venus In Furs’ – Andrew Bird & Lucius
05. ‘Run Run Run’ – Kurt Vile & The Violators
06. ‘All Tomorrow’s Parties’ – St. Vincent & Thomas Bartlett
07. ‘Heroin’ – Thurston Moore feat. Bobby Gillespie
08. ‘There She Goes Again’ – King Princess
09. ‘I’ll Be Your Mirror’ – Courtney Barnett
10. ‘The Black Angel’s Death Song’ – Fontaines D.C.
11. ‘European Son’ – Iggy Pop & Matt Sweeney

Deel: