Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

De herfst is inmiddels aangevangen, of althans de meteorologische herfst, dat is wat anders dan de ‘herfst in mij’ waarover nihilistisch dichter Aad van den Broeck het heeft in zijn vroege oeuvre.

Het is Herfst
daarbuiten en
in mij

Het licht veranderd
kouder en
in mij

Het blad sterft
in vrije val
Zo mooi, het rood

Ik zou een poëtische herfst verwelkomen. Weg van de nare realiteit die als een ondoordringbare mistbank ons het zicht ontneemt op een lente die nog achter de nog onbekende winter ligt. Je kraag omhoog en genieten van de koude regendruppels op je neus. Het zal nog even duren, want de voorspellingen van weervrouw Amara Onwuka voorspellen een mooi nazomers weekeinde waarin we dus meer dan genoeg mogelijkheid hebben er nog eens op uit te trekken. Terrasje, wandelen met de hond, frisse neus halen, je kent dat wel.

Speciaal voor dagen als deze is de New Music Friday Maxazine Playlist eigenlijk ooit bedacht. Die dagen dat je gewoon nog beter functioneert met de beste muziek in je hoofd. Of die nu uit je noise canceling headset komt of uit je vette carstereo, of uit je telefoon, dat maakt verder niet uit. Als het maar de New Music Friday Maxazine Playlist is, want dat is de enige die wars van enig commercieel belang, alleen maar let op de kwaliteit en de veelzijdigheid van de muziek. Het beste uit elk genre, op elk moment.

Platenbaas Perry heeft deze week eerst zijn zomergarderobe opgeborgen in zijn kledingkast en pas daarna heeft hij zich vol overgave gestort op zijn aak, het samenstellen van de New Music Friday Maxazine Playlist . het lijkt of er, hoe verder we in het jaar komen, steeds meer muziek wordt uitgebracht. Of het allemaal even goed is, daar laten onze recensenten zich over uit. Wat Perry echter op de lijst zet, dat is sowieso goed, dus daar kan je altijd op bouwen.

Deze week nieuw in de lijst van Maxazine onder anderen nieuwe muziek van Sufjan Stevens, Placebo, Amon Tobin, Angels & Airwaves en Public Service Broadcasting. Lekker hoor allemaal. Laat je verrassen en geniet de komende week. Vrijdag aanstaande is er weer een nieuwe, daar kan je van op aan.

Deel: