Over 23 dagen al – op zaterdag 16 oktober 2021 – staan Nick Cave & Warren Ellis in het kader van hun gezamenlijk album ‘Carnage’ in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Hoewel ze samen soundtracks hebben gecomponeerd en opgenomen, en Ellis al lang lid is van The Bad Seeds, is ‘Carnage’ pas het eerste volledige gezamenlijke album dat het duo heeft uitgebracht. De creatieve chemie van Cave en Ellis is geworteld in hun lange geschiedenis van muziek maken. Ze kruisten elkaar voor het eerst in 1993, toen Ellis viool speelde op verschillende nummers voor het Nick Cave & The Bad Seeds-album ‘Let Love In’. Daarna voegde hij zich bij de band en de rest is geschiedenis.

Cave en Ellis worden op het podium vergezeld door muzikant Johnny Hostile en achtergrondzangers Wendi Rose, T Jae Cole en Janet Ramus.

Deel: