Hiep hiep voor ons! Normaal schrijven we alleen over muziek, muzikanten en dergelijke en zelden tot nooit over onszelf. Vandaag maken we een zeldzame uitzondering, en wel omdat ons mooie Maxazine vandaag precies 12,5 jaar bestaat! Op 9 maart 2009 kwam het eerste artikel ooit op Maxazine, nadat we ervoor enkele maanden hadden gebrainstormd over het concept, stijl, artikelen, en meer. En dat alles onder het genot van veel muziek natuurlijk!

In die 12,5 jaar hebben we veel bereikt, mogen we wel zeggen. We zijn uitgegroeid tot een van de grootste, maar zeker de mooiste, leukste en gezelligste muzieksite van de lage landen. En inmiddels ver daarbuiten, want naast dat we in Nederland ook regionale Maxazine’s hebben, zijn we ook actief in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, USA/UK, en met groot succes! En vandaag komt daar een 7e land/editie bij! Vandaag is na enkele weken testen onze nieuwste Maxazine Familie-lid geboren: Maxazine Senegal! Ja, je leest het goed, Maxazine is vanaf nu ook actief in West Afrika en wie weet wat nog gaat volgen!

Natuurlijk blijven we hier in Nederland met inmiddels ruim 35.000 artikelen online nog steeds groeien, en blijven we jullie voorzien van nieuws, interviews, cd-recensies, concertverslagen en nog veel meer! En dat alles met een team van ruim 100 enthousiaste muziekliefhebbers, want dat is de grootste vereiste om bij het team van Maxazine te komen: Onze mensen zijn muziekverslaafd. Nee, nog erger: Wij ademen muziek; In en uit.

In die 12,5 jaar zijn we gegroeid naar enkele honderdduizenden lezers per maand, werkten we samen met artiesten als Bo Saris, Matt Bianco, Albert Hammond, Wooden Soldiers, Gilbert O’Sullivan en meer, waren we partner van festivals als Dour, Kempenerpop, Geinbeat, Eendracht Festival, brachten we exclusieve interviews met namen als Afrojack, Fish, UB40, ToTo, Shaggy, Gary Numan, Supergrass, Marillion, The Four Tops, Rowwen Hèze, NITS, Salvador Sobral, Madness, Morcheeba, Femi Kuti, Shakin’ Stevens, Cindy Blackman-Santana, The Waterboys, Buffalo Tom, OMD, Colin Blunstone, Omar, Fischer Z en nog honderden andere mooie namen. En verslagen van over de hele wereld, tot aan de Verenigde Staten, Hongarije, Australië en Finland aan toe. Waar muziek is, is Maxazine!

12,5 jaar dus inmiddels en zonder al te veel te gaan verklappen: Je mag er van uit gaan dat we de komende 12,5 jaar blijven doorgaan en nog langer ook. Maxazine is here to stay!

 

Deel: