Precies 40 jaar geleden kwam het debuutalbum ‘Drivin’ Hard’ uit van de Britse Jazz-Funk band Shakatak. Van het album kwamen 3 singles die de weg vrij baanden voor de grote doorbraak ‘Easier Said Than Done’, dat later in 1981 uitkwam, en de eerste single was van het tweede album ‘Nightbirds’. Vanaf dat moment werd alles wat de band voor enkele jaren aanraakte in goud veranderd, met hits als ‘Nightbirds’, ‘Dark Is the Night’, ‘Down on the Street’ en ‘Day by Day’, dat de band uitbracht in samenwerking met Al Jarreau.

Shakatak is sindsdien niet meer verdwenen uit de eredivisie van de Jazz-Funk en speelde door de jaren heen over de hele wereld. De band, bestaande uit zangeres Jill Saward, drummer Roger Odell, bassist George Anderson en toetsenist Bill Sharpe zorgt hierbij nog steeds voor uitverkochte en onvergetelijke concerten.

Aangezien de band in de covid-19 lockdown niet kon optreden, namen de bandleden vanuit hun eigen huis een compleet live album op, gesteeld vanuit verschillende locaties en samengebracht op het laatste live album: ‘Live in Lockdown’. Een unieke manier om toch een livealbum uit te kunnen brengen en vol staand met de grootste hits van de Britse band.

Omdat de hits vaak worden uitgekozen door de labels, en niet de nummers zijn die de band het best bij hen vind passen, vroegen we Bill Sharpe naar de Shakatak Essentials: de singles die het best laten horen wat de echte muziek van Shakatak is. Niet per sé de hits, maar wel de echte Shakatak-footprint. Maxazine Presents: Shakatak Essentials, samengesteld door Bill Sharpe.

Deel: