Stilstand is achteruitgang, zo luidt het spreekwoord, en dat lijkt Elton John goed in zijn oren te hebben geknoopt. Hij blijft ondanks zijn aangekondigde pensioen nieuw materiaal uitbrengen, zoals onlangs met Dua Lipa, waarmee hij ‘Cold Heart (PNAU remix)’ maakte. En op 22 oktober pakt hij nog groter uit met het verschijnen van een volledig album: ‘The Lockdown Sessions’.

Toen John in maart 2020 zijn ‘Farewell To Yellow Brick Road’ tour stil moest leggen, dienden er zich al snel mogelijkheden aan om te werken met artiesten die hij had leren kennen tijdens zijn gesprekken voor Apple Music Rocket Hour. Zo is hij onder andere te horen samen met Pearl Jams Eddie Vedder, Fleetwood Macs Stevie Nicks, Years & Years, Gorillaz en Stevie Wonder.

Op dit album keert hij terug naar zijn basis als sessiemuzikant, waarbij je als luisteraar langs verschillende genres wordt geleid. Met in totaal zestien nummers, waarvan er tien volledig nieuw en nooit eerder uitgebracht zijn. Voor de productie van het album werkte Sir Elton aan vijf van de nummers samen met producer en vijfvoudig Grammy Award-winnaar Andrew Watt.

Deel: