Voor Maaike Ouboter betekent de lancering van haar nieuwe album op 19 oktober meteen ook haar debuut als auteur. De zangeres brengt ‘Harnas van Glas’ uit samen met een begeleidend boek, waarin ze de songteksten bij de elf liedjes op het album verklaart aan de hand van autobiografische verhalen. Het gelijknamige nummer is overigens nu al te beluisteren.

Net als haar liedjes, bevatten ook de verhalen van Ouboter een persoonlijke herinnering, waarmee ze terugblikt op ervaringen en gevoelens waarmee ze moest leren omgaan door de jaren heen. Het vinden van liefde, het verlies van dierbaren, het verwerken van verdriet, maar ook de hunkering en het verlangen naar de mooie dingen in het leven.

‘Harnas van Glas’ wordt het derde album van Maaike, na ‘En Hoe Het Dan Ook Weer Dag Wordt’ uit 2015 en ‘Vanaf Nu Is Het Van Jou’ uit 2018.

Deel: