Ook in de muziekwereld heeft het coronavirus flink ingehakt. Concerten zijn hopelijk binnenkort weer mogelijk, dit door versoepeling van de maatregelen. Om de muziekliefhebbers alvast in de stemming te brengen delen wij op Maxazine dagelijks een Full Concert met dit keer concertregistratie van Prince.

De Amerikaanse zanger, die in werkelijkheid Prince Rogers Nelson heette, bracht in 1978 zijn eerste album uit: ‘For You’. In 1981 bracht hij definitief door met het album ‘Controversy’. Hij scoorde in de jaren ’80 en ’90 hits met o.a. ‘Purple Rain’, ‘Kiss’, ‘Cream’ en ‘Sign of the Times’. Ook was hij als acteur te zien in de films ‘Purple Rain’ en ‘Under The Cherry Moon’. Zijn optredens kregen een bijna mythische status. Zo deed hij regelmatig na een concert nog een verrassingsoptreden. Zoals in 1998 in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Prince overleed in 2016 op 57-jarige leeftijd.

Kijk, luister en geniet hieronder van Full Concert: Prince live @ Montreux, Switzerland (2013).

Deel: