In 1998, aan het begin van de muzikale carrière van de uit Florida afkomstige Sean Chambers werd hij lid van de band van Hubert Sumlin. Deze verbintenis duurde tot en met 2003. Door het Britse muziektijdschrift Guitarist werd hij uitgeroepen tot een van de vijftig belangrijkste bluesgitaristen van de afgelopen eeuw.

Voor zijn achtste album heeft Chambers geput uit het werk van zijn voormalige werkgever. En ja, aangezien Hubert Sumlin zelf begon als gitarist bij Howlin’ Wolf horen we voornamelijk werk, dat laatstgenoemde heeft uitgebracht.

Op ‘That’s What I’m Talking about’ staan tien ‘Sumlin’-covers en één eigen compositie. Naast de vaste leden van Chambers’ band (bassist Antar Goodwin en drummer Andrei Koribanics) doen ook de toetsenvirtuozen Bruce Katz en John Ginty op een aantal nummers mee. Het album begint met het stevig rockende ‘Howlin’ For My Darlin’’, gevolgd door ‘Sitting On Top Of The World’.

Verder horen we nog nummers als ‘Do The Do’, ‘Tail Dragger’, ‘Goin’ Down Slow” en Sumlins eigen compositie ‘Chunky’, een funky instrumental. Afgesloten wordt met het door Chambers geschreven ‘Hubert Song’. Sean Chambers maakt niet de fout door de nummers één-op-één te kopiëren en geeft aan elk zijn eigen (bluesrock)sausje mee. Een fraai eerbetoon aan een van de meest invloedrijke bluesgitaristen van die jaren. (7,5/10) (Quarto Valley Records)

Deel: