Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

De Olympische Spelen zijn bijna voorbij, maar nog niet helemaal. België zal de records qua aantallen medailles van begin vorige eeuw niet meer gaan overtreffen maar wat we wonnen was toch weer mooi! Geluksmomenten voor ons allemaal. Nou ja, niet voor echt iedereen, want hier op zolder bij de redactie zit onze platenbaas geduldig zijn werk te doen. Het samenstellen van de wekelijkse Spotify playlist wordt bijzonder serieus genomen. De concentratie is hoog en daar is geen plek voor distractie in de vorm van atleten die medailles winnen.

Ook deze week heeft man weer zijn ultieme best gedaan om een mooie mix samen te stellen van nieuwe werken van bekendere en minder bekende artiesten. In die zin is de man toch besmet met een soort van zendelingen virus. Nieuwe muziek bij de mensen brengen als een levensdoel. Mooier kan het voor hem niet. Soms lukt het beter, soms is het wat lastiger, maar deze week is hij bijzonder goed in zijn doel geslaagd. Zozeer zelfs dat we een glimlach konden zien toen hij zijn, met koffie besmeurde, kladblok-velletje met daarop de lijst naar beneden kwam brengen.

Op de lijst bijvoorbeeld de nieuwe singel van het nieuwe talent Nisrine, we hebben die van Isabelle A, samen met de Hollandse Tim Akkerman. Maar ook The Starlings, PAARD., Elia en MEYY. En dan nog de beste tracks van de laatste weken. Veel lekkers voor weinig dus. Met zo’n lijst kunnen we goed begrijpen dat onze Platenman een glimlach op zijn gezicht had. We hopen dat jullie die glimlach ook krijgen, dus ga er maar eens lekker voor zitten en trek je headset diep over je oren. Je weekend kan weer niet beter beginnen.

Deel: