Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

De Olympische Spelen zijn bijna voorbij, maar nog niet helemaal en Nederland heet inmiddels toch al het oude record van vijfentwintig Olympische medailles overtroffen. Wow, wow en nog eens wow. Mooi . Gek is dat, de lege stadions zijn er wel, maar als je zo lekker op kan gaan in een medaillerace van bijvoorbeeld onze nationale heldin Sifan Hassan, wat doet het er dan nog toe? Mooie momenten. glorieuze momenten, geluksmomenten zijn dat. Geluksmomenten voor ons allemaal. Nou ja, niet voor echt iedereen, want hier op zolder bij de redactie zit Perry de platenbaas geduldig zijn werk te doen. Het samenstellen van de wekelijkse Spotify playlist wordt bijzonder serieus genomen. De concentratie is hoog en daar is geen plek voor distractie in de vorm van atleten die medailles winnen.

Ook deze week heeft man weer zijn ultieme best gedaan om een mooie mix samen te stellen van nieuwe werk van bekendere en minder bekende artiesten. In die zin is de man toch besmet met een soort van zendelingen virus. Nieuwe muziek bij de mensen brengen als een levensdoel. Mooier kan het voor hem niet. Soms lukt het beter, soms is het wat lastiger, maar deze week is hij bijzonder goed in zijn doel geslaagd. Zozeer zelfs dat we een glimlach konden zien toen hij zijn, met koffie besmeurde, kladblok-velletje met daarop de lijst naar beneden kwam brengen.

Op de lijst bijvoorbeeld de nieuwe singel van de Amerikaanse superband the Immediate Family, waarvan we binnenkort ook het debuutalbum, als opvolger van een eerder verschenen EP mogen verwachten. Ongelooflijk maar waar, er is ook een nieuwe van Barbra Streisand uit! Check even bij je grootouders, die kennen haar nog wel uit hun jeugd! Nederlands hoop in bange dagen Jett Rebel doet weer eens van zich spreken met boude uitspraken in de pers, maar ook met nieuwe muziek. Voor de fijnproevers hebben we de nieuwe van Ariel Posen opgenomen in de lijst; De man heeft ook een nieuw album. Veel lekkers voor weinig dus.

Met zo’n lijst kunnen we goed begrijpen dat Perry de Platenman een glimlach op zijn gezicht had. Ga er maar eens lekker voor zitten en trek je headset diep over je oren. Je weekend kan weer niet beter beginnen.

Deel: