Het Hongaarse festival Sziget heeft door de pandemie twee seizoenen moeten missen, maar keert in de zomer van 2022 in volle glorie terug naar het Óbuda eiland in Boedapest. Vandaag kondigden de organisatoren aan dat het festival van 10 tot 15 augustus 2022 zal plaatsvinden.

In 2019 verwelkomde Sziget, één van de grootste festivals ter wereld, meer dan 530.000 mensen uit meer dan 100 verschillende landen. Bezoekers genoten van meer dan 1.000 artiesten, performers en activiteiten die te zien waren op 60 verschillende podia; van Ed Sheeran, Foo Fighters en Post Malone tot Dr. Jane Goodall en Emtithal Mahmoud.

Met de bekendmaking van de data van volgend jaar, maakt het festival ook bekend dat Sziget 6 dagen zal duren in plaats van 7 dagen. Dit betekent ook dat Sziget nieuwe tickettypes aanbiedt voor de 2022-editie. Tickethouders die een 7-Day Pass hebben van 2020, zijn hiervan op de hoogte gesteld en worden gecompenseerd in de vorm van een Gift Credit.

Deel: