Mura Masa stond zaterdag op de mainstage bij Sziget. Het was redelijk druk op het eiland en zeker bij het podium waar Mura Masa optrad, maar het werd naarmate de show vorderde steeds een beetje leger. Het was een enigszins eentonige set die af en toe boeiender was om naar te kijken dan om naar te luisteren. In vergelijking met het niveau van andere shows op dit festival kwamen zij zeker te kort.
In de avondprogrammering van de Sziget zaterdag stonden voornamelijk dj’s met verschillende stromingen uit het House genre. Het Nederlandse duo Blasterjaxx bracht hardstyle ten gehore. Zij lieten heel de Bacardi stage springen en zorgden voor een goede promotie voor de Nederlandse muziek.
Van alle elektrische dansmuziek was drum & bass in de minderheid. Ondanks dat dit genre een grote fanbase heeft, waren er maar vijf dj’s die deze muziek ten gehore brachten. Deze muziekstroming zou wellicht in de volgende jaren meer aandacht moeten krijgen.
De headliner van deze dag was Macklemore. Hij heeft de hoge verwachtingen die men van hem had waar gemaakt. Het was een show vol liefde en verassingen. Tijdens zijn show had hij het er veelvuldig over dat alle mensen over de hele wereld gelijk aan elkaar zijn. Het was bijzonder dat er tot 2 x toe fans op het podium mochten komen om hun dansmoves te laten zien. Alle hits kwamen voorbij, waaronder ‘Same love’ en ‘These days’. Alles aan deze show was perfect op elkaar afgestemd. Dit was zeker een hoogtepunt van Sziget.
Deel: