Lessines/Lessen (vlakbij Geraardsbergen) is deze zomer een van de aangenaamste plaatsen om concerten / live muziek mee te maken in België. In juli stonden er al enkele zeer sterke namen: The Bony King, Jasper Steverlinck, Meskerem Mees etc en het Roots&Roses festival natuurlijk. De eerste balans is positief: het terrein is betoverend, het publiek gaf present en was uitermate verleid door de set up.

Het festival ontsnapte aan de meeste regenbuien en is erin geslaagd om binnen de covid-beperkingen een zeer benijdenswaardige live-ervaring aan te bieden die vele toeschouwers zelfs verkozen boven een “traditionele” festival situatie, zo bleek uit de reacties.

Een podium schrijlings op de Dender, gerecycleerd meubilair van paletten, houten panelen, afgedankte verkeersborden, en stoelen en tafels van wie weet waar, geven dit geheel, midden in de natuur en toch op enkele tientallen meters van het centrum van Lessines, een surrealistisch en bucolisch tintje. Het is een aangenaam, zacht amfitheater dat Rene Magritte (geboren te Lessines) zeker zou geapprecieerd hebben.

Summer Nights Fever heeft bovendien van bij aanvang meetbare en haalbare doelstellingen vooropgesteld die aansluiten bij de huidige realiteit, comfort van- en respect voor het publiek nastreven, menselijkheid voorop. En deze doelstellingen zijn gehaald.

Het Summer Nights Fever concert van Balthazar is door annulatie van binnen- en buitenlandse data momenteel de enige Belgische datum die nog aanstaande is, op 19 autustus.

Deel: