Hij is er weer: De wekelijkse Maxazine België Playlist op Spotify. Iedere week weer vernieuwd met een aantal nieuwe tracks. De beste nieuwe muziek, muziek uit onze concertverslagen en cd-recensies, interviews en nieuws, aangevuld met een aantal ‘speciale tips’ van onze recensenten. Een nieuwe lijst met de beste muziek van Belgische bodem, speciaal samengesteld voor jullie. Enkele nummers blijven staan, enkele nummers vervangen we door nieuwere, betere, maar in ieder geval: andere tracks. Vandaag de nieuwe lijst…

Het nadeel van een jaar als 2021 is dat er weinig variatie is in de onderwerpen die in de actualiteit zijn. Eigenlijk gaat het al meer dan een jaar continu over de coronapandemie, in mindere mate of het nu wel of niet o.k. is dat de Olympische Spelen doorgaan. Weinig tot geen goed of vrolijk nieuws. Niet iets waar je op je vrije vrijdag op zit te wachten. Een van de redenen waarom wij bij Maxazine aan de platenbaas hebben gevraagd elke week weer opnieuw een Maxazine België Playlist te maken met de lekkerste nieuwste muziek is, zo is ons gebleken, meer nog een poging om troost, verpozing en plezier te brengen dan dat we nu perse de allerlaatste hits willen brengen.

We worden niet gesponsord of gepamperd door welke platenmaatschappij dan ook en onze platenbaas is dusdanig recalcitrant en trots op zijn onafhankelijkheid dat hij zelfs pertinent weigert om een covernummer op de lijst te zetten. We kunnen dus in elk geval garanderen dat we een totaal onafhankelijke lijst maken. We krijgen wel eens post van artiesten of labels die ons vragen een nummer in onze lijst op te nemen. Onze platenbaas geeft dan eigenlijk nooit antwoord, maar hij hoort alles. Is het mooi, innovatief, maf of er goed, dan komt het op de lijst. Simpel he.

Ondanks alle stormen die elke weer weer de nieuwsbulletins bevolken, zal deze playlist een zekerheid zijn die totaal onafhankelijk samengesteld zal blijven worden. Laat dat een geruststelling zijn. Jammer genoeg zijn er geen mooie stickers voor onze playlist, dat we zijn goedgekeurd door een afdeling van de plattelandsvrouwen of zo. Was het zo, we zouden er trots op zijn.

Ook deze week weer heel veel moois voor jullie om van te genieten. Wat dachten jullie van de nieuwe van Lonewolves in Paradise, The Sore Losers, Sloper, David Vandyck, Helmut Lotti en Jullian maken dat ook deze lijst weer zo divers is dat werkelijk iedereen iets van zijn gading in zal kunnen vinden.
Veel plezier!

Deel: