Zoals iedere vrijdag heeft Maxazine redactie de New Music Friday Maxazine Playlist op Spotify weer vernieuwd. Onze redactie, onder de bezielende, strenge, en soms zelfs angstaanjagend fanatieke leiding van Perry, onze platenbaas, heeft opnieuw een lijst van maar liefst zestig tracks samengesteld uit de meest verschillende genres. Enige overeenkomst is dat ze allemaal hagelnieuw in de vitrines van de platenmaatschappijen en in de webshops liggen.

Het nadeel van een jaar als 2021 is dat er weinig variatie is in de onderwerpen die in de actualiteit zijn. Eigenlijk gaat het al meer dan een jaar continu over de coronapandemie, in mindere mate of het nu wel of niet o.k. is dat de Olympische Spelen doorgaan, en de formatie van een nieuwe regering, al hoor je daar, wegens zomerreces, de laatste tijd weer minder over. De vete tussen Hamilton en Verstappen, hevige regenval, Frederique uit Amstelveen, Peter. R de Vries. Allemaal voorpaginanieuws, en terecht. Weinig tot geen goed of vrolijk nieuws. Niet iets waar je op je vrije vrijdag op zit te wachten. Een van de redenen waarom wij bij Maxazine aan Perry de platenbaas hebben gevraagd elke week weer opnieuw een Spotify Maxazine Playlist te maken met de lekkerste nieuwste muziek is, zo is ons gebleken, meer nog een poging om troost, verpozing en plezier te brengen dan dat we nu perse de allerlaatste hits willen brengen.

We worden niet gesponsord of gepamperd door welke platenmaatschappij dan ook en onze Perry de platenbaas is dusdanig recalcitrant en trots op zijn onafhankelijkheid dat hij zelfs pertinent weigert om een covernummer op de lijst te zetten. We kunnen dus in elk geval garanderen dat we een totaal onafhankelijke lijst maken. We krijgen wel eens post van artiesten of labels die ons vragen een nummer in onze lijst op te nemen. Perry geeft dan eigenljk nooit antwoord, maar hij hoort alles. Is het mooi, innovatief, maf of er goed, dan komt het op de lijst. Simpel he.

Ondanks alle stormen die elke weer weer de nieuwsbulletins bevolken, zal deze playlist een zekerheid zijn die totaal onafhankelijk samengesteld zal blijven worden. Laat dat een geruststelling zijn. Jammer genoeg zijn er geen mooie stickers voor onze playlist, dat we zijn goedgekeurd door een afdeling van de plattelandsvrouwen of zo. Was het zo, we zouden er trots op zijn.

Ook deze week weer heel veel moois voor jullie om van te genieten. Wat dachten jullie van de nieuwe van fenomenale Emma-Jean Thackray? Verder de nieuwe Lorde en een lekker tropische verassing van het Balimaya Project uit London, Yola en de nieuwe van Big Big Train maken dat ook deze lijst weer zo divers is dat werkelijk iedereen iets van zijn gading in zal kunnen vinden.
Veel plezier!

Deel: